Huawei'de iki çalışana iPhone cezası!

Huawei'nin yeni yıl kutlaması mesajının, rakip firma Apple'ın iPhone telefonu ile gönderilmesinin yankıları sürüyor. İki çalışanın bu sebeple cezalandırılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Huawei Şirketi, iki çalışanını şirketin resmi Twitter sayfasında paylaştıkları yeni yıl mesajını iPhone üzerinden göndermesi üzerine cezalandırdı. P-serisi telefonlarıyla Apple'ın iPhone'uyla rekabet eden Huawei, yeni yılda takipçilerine gönderdiği "Mutlu yıllar #2019" tweetini iPhone üzerinden gönderildiğini gösteren "via Twitter for iPhone" (iPhone için Twitter üzerinden) paylaşımını yaptı. Tweet'in yayından hemen kaldırılmasına rağmen alınan ekran görüntüsü sosyal medyada hızlıca yayıldı.

Microblog Weibo'da bir kullanıcının "Hain kendini belli ediyor" paylaşımı ise 600 üzerinde beğeni aldı.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Direktörü Chen Lifang, yaptığı açıklamada bu durumun markanın imajını zarar verdiğini söyledi. Lifang, Sapient adlı sosyal medya yönetimi şirketinde çalışan kişinin masaüstü bilgisayarının VPN sorunu yaşadığı için tweetin iPhone üzerinden gönderildiğini belirtti. Lifang, durumdan sorumlu tuttuğu iki çalışanın mevkisinin düşürüldüğünü, aylık maaşlarının 5 bin yuan (728.27 dolar) azaltıldığını söyledi. Ayrıca çalınanlardan birinin bir sene işten uzaklaştırılacağı da açıklandı. (Dış Haberler)

Etiketler Huawei Chen Lifang