İran'da tutuklu gazeteci Zaghari-Ratcliffe açlık grevinde

İran'da tutuklu bulunan gazeteci Nazanin Zaghari-Ratcliffe açlık grevine başlayacağını duyurdu. Zaghari-Ratcliffe, casusluk suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da tutuklu bulunan gazeteci Nazanin Zaghari-Ratcliffe, cezaevi koşullarını protesto etmek için üç günlük açlık grevi yapacağını duyurdu. Casusluk suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan gazeteci sağlık sorunları yaşamasına rağmen tedavi göremediğini söyledi.

Zaghari-Ratcliffe'in eşi Richard Ratcliffe de eşinin göğsünde şişlikler, boynunda ağrı, el ve ayaklarında ise uyuşmalar olduğunu aktardı. Eşinin iddialarına göre gazeteciye tedavi imkanı sunmayan cezaevi yetkilileri ayrıca doktor tarafından sevk edilmesine rağmen Zaghari-Ratcliffe'in psikiyatriste danışmasının da engellediğini belirtti.

NARGES MOHAMMADİ DE AÇLIK GREVİ YAPACAK 

Zaghari-Ratcliffe ile birlikte 16 yıl hapse mahkum edilen insan hakları aktivisti Narges Mohammadi de açlık grevine gidecek. İkilinin ortak açıklamasında, "Yasa dışı ve insanlık dışı muameleyi protesto etmek, sağlık sorunlarımızla ilgili endişelerimizi duyurmak adına 14 - 16 Ocak 2019 tarihleri arasında açlık grevi yapacağız" denildi.

Zaghari-Ratcliffe ve Mohammadi, yetkililerin yanıt vermemesi ve ikilinin sağlığının daha çok riske atılması halinde eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

euronews'in haberine göre, aile ziyareti için İran'da bulunduğunu söyleyen gazeteci tüm iddiaları reddediyor.