Girit'te sel felaketi

Yunanistan'ın Girit Adası'nda etkili olan yoğun yağışlarda bir kişi kaybolurken sel sonucu adada maddi hasar oluştu. Yaşanan sel felaketi sonrası Atina, Girit için özel mali kaynak ayıracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da hafta sonundan beri etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları Girit Adası'nda büyük sorunlara neden oldu. Bir tarım emekçisi fırtınada kaybolurken, adanın birçok noktasında büyük maddi hasarlar oluştu.

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre yetkili merciler 61 yaşındaki vatandaşın bulunması için yoğun arama ve kurtarma faaliyeti başlattı.

61 yaşındaki vatandaşın aracı ile sel sularına kapıldığı, aracın daha sonra terk edilmiş halde bulunduğu gelen ilk bilgiler arasında yer alıyor.

OLAĞANÜSTÜ HAL

Yunanistan Sivil Savunma Genel Müdürü Y. Tafillis büyük sel felaketi nedeniyle Hania vilayetinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Özellikle Platania bölgesinde büyük maddi hasar meydana geldi. Alikiano bölgesindeyse tarihi bir köprü çöktü.

Alikiano bölgesindeki tarihi köprü.

ATİNA'DAN EK YARDIM 

Büyük felaket nedeniyle Altyapı Bakanı Hristos Spirtzis, Girit’te incelemelerde bulunuyor. Spirtzis’e göre sel baskınlarında yoğun yağışlarla beraber altyapı eksikliği büyük rol oynadı.

Hristos Spirtzis.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Spritzis aracılığı ile yerel yetkililerden yaraların sarılması için her türlü önlemin alınmasını talep etti.

Sel felaketinin arkasında bıraktığı yaraların bir an evvel giderilmesi için Atina, Girit için özel mali kaynak ayırıyor.

Girit Valisi Stavros Arnaoutakis ise adanın genelinin çok büyük maddi hasarlarla karşı karşıya olduğu bilgisini paylaştı.

DÖRT KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Girit’i vuran yoğun yağışlar nedeniyle geçtiğimiz haftalarda adada aynı aileden dört kişi bindikleri araç ile beraber sel sularına kapılmış ve hayatlarını kaybetmişti.