Zarif: Bakanlığın itibarını korumak için istifa ettim 

Görevi bırakan İran Dışişleri Bakanı Zarif, bakanlığın itibarını korumak için istifa ettiğini söyledi. Zarif, "Dışişleri Bakanlığı'nın itibarını İran'ın ulusal güvenlik unsurlarından biri kabul ediyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, istifa gerekçesini "Dışişleri Bakanlığı'nın itibarını korumak" olarak açıkladı.

İran merkezli "Arya" haber sitesine konuşan Zarif, "İstifam, dış ilişkilerde Dışişleri Bakanlığı'nın itibarı ve konumunu korumak içindir. Bunu (Dışişleri Bakanlığının itibarını) İran'ın ulusal güvenlik unsurlarından biri kabul ediyorum" dedi.

Kişisel bir kırgınlığının olmadığını söyleyen Zarif, "Dışişleri Bakanı olarak, ulusal çıkarlar ve ülkenin iktidarı için Dışişleri Bakanlığı'nın konumuna riayet edilmemesine tepki göstermeliydim" ifadelerini kullandı. Zarif, konuya ilişkin bunun dışındaki görüşleri "kişilerin hayal mahsullerinden ibaret" olarak nitelendirdi.

2015'teki tarihi nükleer anlaşmanın mimarı olan Zarif ise Cumhuri İslam gazetesine demecinde, istifasının arka planında nükleer anlaşma konusunda maruz kaldığı iç baskının olduğunu ima etmişti. (İSTANBUL/AA)

İran'ı karıştıran istifa: Zarif'ten 'ölümcül zehir' çıkışı geldiİran'ı karıştıran istifa: Zarif'ten 'ölümcül zehir' çıkışı geldi