Maya uygarlığına ışık tutacak keşif

Mayalara ait nesnelerin bulunduğu bir mağara keşfedildi. Mağarada 7 tütsü brülörü bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da Chichen Itza’daki piramitlerde, Antik Maya uygarlığına ait olduğu düşünülen değerli tarihi eserlerin olduğu yeni bir mağara keşfetti. Araştırmacı Guillermo de Anda yaptığı konuşmada, bu "mistik mekanda" keşfedilen bilimsel hazine değerinde seramikten yapılmış 7 tütsü brülörü ve başka nesnelerin bulunduğunu açıkladı.

MAYALARIN İLK KOLU ITZA HALKI ARAŞTIRILACAK

Bilim insanları, mağarada bulunan kalıntıların Antik Maya uygarlığının tarihine de yeni bir ışık tutabileceğini savunuyor. Mayalıların bir kolu olan Itza halkının kim olduğu ve nereden geldiği araştırılacak.

İlk yerleşim alanlarını MÖ 1000 yıllarında kuran Mayalar, MS 600’lü yıllarda medeniyetlerinin en parlak dönemini yaşadı. Maya şehirleri Meksika’nın Yucatan yarımadası, Belize ve Guatemala’da yoğunlaşmıştı.

Arkeologlar buralarda binlerce yerleşim yeri buldu. Bölgedeki yoğun tropik ormanın derinliklerinde de hala keşfedilmemiş yerler olduğu tahmin ediliyor.

200 yıl süren arkeolojik çalışmaların ardından Mayaların sanat ve mimarlık alanında oldukça ileri bir teknolojiye sahip olduğu biliniyor. (Kaynak: euronews)

Etiketler Mayalılar Yucatan