Meksika hükümeti öldürülen 5 genç için özür diledi

Meksika hükümeti ölümlerinde polisin sorumluluğu olduğu 5 gencin ailelerinden özür diledi. 5 genç, 2016 yılında evlerine giderken polis tarafından gözaltına alınmış ve bölgedeki uyuşturucu çetesinin üyelerine teslim edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika hükümet yetkilileri, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra uyuşturucu çetelerinin eline bırakılıp öldürülen 5 gencin ailelerinden özür diledi. Bu tarz bir özrün Meksika tarihinde ender rastlanan bir örnek olduğu belirtiliyor.

Ölen gençlerin akrabaları devlet yetkililerinden gelen özrün öldürülen 4 erkek bir kadının masum kurbanlar olduğunun ispatı olduğunu, 2016 yılında yetkililerin iddia ettiği gibi suçlu olmadıklarını kanıtladıklarını söylüyor. Gençler 2016 yılında Meksika'nın en tehlikeli bölgelerinden Veracruz'da kaybolmuştu.

Ölen gençlerden birinin annesi Columba Arroniz, "Çocuklarımıza onurlarının, temiz isimlerinin geri verilmesinden başka bir şey istemiyoruz. Onlar için ve aynı şeyleri yaşayan diğer binlerce insan için adalet istiyoruz" dedi.

SON 20 YIL İÇİNDE 40 BİN İNSAN KAYBOLDU

Uyuşturucu çetelerinin şiddetli çatışmalarının arttığı son 20 yıl içinde 40 bin insanın kaybolduğu, 26 bin teşhis edilememiş cesede ulaşıldığı, 1100'ün üzerinde toplu mezara rastlandığı resmi bilgilerde yer alıyordu.

2016 yılında yaşanan olayda gençler evlerine giderken polis tarafından durduruluyor, çeteyle ilişkili oldukları yanlış kanısıyla polis tarafından en güçlü uyuşturucu karteli Jalisco'nun üyelerine teslim ediliyorlar.Bu olayın ardından 5 genç çete üyeleri tarafından öldürüldü.

Meksika'da İçişleri Bakanlığı'nın İnsan Hakları, Göç ve Nüfustan Sorumlu Müsteşarı Alejandro Encinas, devletin olaylardaki sorumluluğunu kabul ederken, soruşturmanın devam edeceğinin sözünü verdi. Encinas aynı zamanda 21 şüpheli polis arasından 8'inin de tutuklandığı belirtti.

Aileler hiçbir Veracruz güvenlik gücünün olayın araştırılması için uğraşmadığı için eleştiriyor. Veracruz Valisi Cuitlahuac Garcia, "Güvenlik güçleri ile organize suç çeteleri arasındaki işbirliği için özür diliyorum" demişti. (Dış Haberler)