New York'ta kızamık alarmı: Aşı olmayan çocukların okula gitmesi yasaklandı

ABD'de New York şehrinde kızamık salgını nedeniyle acil durum ilan edildi. Aşı olmamış 18 yaş altı çocukların ve gençlerin 30 gün boyunca kamusal alana çıkması yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York şehrinde kızamık virüsüne karşı acil durum ilan edildi. Kızamık virüsünü engellemek ve kontrol altında tutmak için aşı olmamış çocukların kamusal alanlara çıkması yasaklandı.

AŞI OLMAYANLAR 30 GÜN BOYUNCA KAMUSAL ALANA ÇIKAMAYACAK

New York'un Rockland bölgesinde Ekim ayından itibaren 153 kızamık vakasına rastlanıldığı açıklandı. Kızamık vakalarındaki artış aşı karşıtı hareketleri destekleyen ailelerin çocuklarını riske attığı tartışmasına neden oldu.

Rockland bölgesinde 18 yaş altı aşı olmamış çocukların ve gençlerin kamusal alana 30 gün boyunca çıkması yasakladı. Rockland'da çocukların okula gitmesi yasaklanırken, yeni önlemlerin daha sert olacağı tahmin ediliyor.

Washington devlet yöneticisi Jay Inslee, Ocak ayında kızamık salgınlarına önlem olarak acil durum ilan etmişti.

Çocuklar kızamık salgını için en tehlikeli risk grubunda yer alıyor. Kızamık virüsüne yakalanan her 20 çocuktan biri zatürre olurken her 1000 çocuktan biri hayatını kaybediyor. Kızamığın sağırlığa ve beyine kimi zararlarının da olabileceği belirtiliyor. Ayrıca kızamık aşısı olmamış hamileler de risk grubunda yer alıyor.

ABD'de 1 Ocak'tan 21 Mart'a kadar 15 bölgede 314 kızamık vakasının yaşanırken, 2018'de ise 372 vakaya rastlanılmıştı. (Dış Haberler)