Boeing, 737 Max'lerdeki sorunu kazalardan önce biliyormuş

Boeing firması, 737 Max model yolcu uçaklarındandaki arızayı kazalardan önce bildiğini açıkladı. Arızayı bilmesine rağmen önlem almayan Boeing firmasının 737 Max model yolcu uçaklarının neden olduğu kazalarda son bir yılda toplam 387 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'li uçak firması Boeing, iki ölümcül kazadan bir yıl önce, 737 Max model yolcu uçaklarındaki sorunlardan haberdar olduğunu kabul etti. Boeing firması sorunu bilmesine rağmen bu süre boyunca herhangi bir önlem almadı.

Firma, uçağın standart alarm sistemi yerine isteğe bağlı alarm sisteminin kullanılmasının yarattığı problemle sensörlerdeki uyuşmazlığın neden olduğu sorunları uçakları ilk teslim aldıklarından kısa bir süre sonra öğrendiklerini açıkladı. Firma bu problemlerin uçuş güvenliğini tehlikeye atmayacağını düşündüklerini ve bu nedenle duruma müdahale etmediklerini söyledi.

UÇAK KAZALARINDA SON BİR YILDA 387 KİŞİ ÖLDÜ

Son bir yılda yaşanan iki ölümcül uçak kazasında toplamda 387 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kazalar sonrası dünya genelinde Boeing 737 Max model uçakları uçak seferlerinden çekildi. (DIŞ HABERLER)