Jacinda Ardern evlilik teklifini anlattı

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, nişanlısının evlenme teklifini anlattı: Şaşırdım!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, çocuğunun babası olan ve beş yıldır birlikte yaşadığı televizyon sunucusu Clarke Gayford'un kendisine nasıl evlenme teklif ettiğini anlattı. Ardern, Gayford kendisine evlenme teklif ettiğinde şaşkınlık geçirdiğini ve kalabalık bir ortamda bulunduklarını söyledi.

Çiftin nişanlandığı, Ardern'in geçen hafta yüzükle görüntülenmesi sonrası ortaya çıkmış, Yeni Zelanda başbakanlık ofisi de iddiayı doğrulamıştı. Ardern, Yeni Zelanda basınına açıklamasında teklifin Paskalya tatili sırasında geldiğini ve düğünün ne zaman yapılacağına dair 'hiçbir fikri olmadığını' anlattı.

"Soru gelince şaşırdım" diyen Ardern, Gayford'un teklifi Mokotai isimli bir tepede, kendisinin güvenlik personeli, bazı başka yerli turistler ve çikolatalarını çalan bir köpeğin bulunduğu bir ortamda yaptığını söyledi; "Yani, çok romantikti" diye dalga geçti.

Ardern geçen şubatta, Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto'nun ardından görevdeyken doğum yapan ilk seçilmiş lider olmuştu. Ardern'in başbakanlık görevi sırasında evlenmesi de nadir görülen bir durum olacak.

Clarke Gayford, Yeni Zelanda'nın en ünlü televizyon sunucularından biri. 'Günün Balığı (Fish of the Day)' isimli programı 20 ülkede yayımlanıyor. Çift yaklaşık altı yıl önce, Gayford güvenlik yasaları için planlanan bir değişikliğe karşı çıkmak için parlamento binasına gittiğinde tanışmıştı.

38 yaşındaki Ardern ile 41 yaşındaki Gayford, geçen haziranda bir çocuk sahibi de olmuştu. Çift, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a çocukları ile birlikte seyahat etmişti. Gayford bu süreçte, bebeğe bakabilmek için izin alarak sunduğu balıkçılık programına ara vermişti. (Dış Haberler)