SDG, IŞİD bağlantılı iki kadın ve altı çocuğu ABD'ye iade etti

Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD bağlantısı bulunan iki kadın ile altı çocuğu ABD'ye iade etti. Kadınların Amerikan vatandaşı olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ve Irak'ta yakalanan IŞİD'cilerin akıbetine dair tartışma sürerken, Suriye Demokratik Güçleri'nin iki kadın vatandaşı ile altı çocuğu ABD'ye iade ettiği açıklandı.

Açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki yönetimin IŞİD bağlantısı bulunan iki Amerikan vatandaşı kadın ile altı çocuğu ABD'ye iade ettiği belirtildi.

YAKALANAN IŞİD’CİLERE NE OLACAK?

Özellikle Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yakaladıkları olmak üzere, Irak ve Suriye’de tutulan yüzlerce yabancı IŞİD militanının nasıl yargılanıp cezalandırılacağı bir süredir uluslararası bir tartışma konusuna dönüşmüş durumda.

Son olarak, ailelerinin IŞİD bağlantısı bulunan 188 Türk çocuk Türkiye'ye iade edilmişti.

SDG’nin Haseke’de kurduğu kamplardaki yabancı IŞİD mensuplarının vatandaşı oldukları ülkelerde yargılanması çağrısı ise henüz karşılık bulmuş değil.

Irak’ta ise bugüne dek IŞİD militanı olduğu belirtilen çok sayıda yabancı ülke vatandaşı yargılandı ve aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu birçoğuna idam cezası verildi. Ancak bu cezalar infaz edilmedi.

HOLLANDA BM MAHKEMESİ ÖNERDİ

İnsan hakları örgütleri, Irak’taki bu yargılama süreçlerine ‘itirafların birçoğunun işkence ile alındığı’ gerekçesiyle karşı çıkıyor. Son olarak Hollanda, IŞİD mensupları için uluslararası bir mahkeme kurulması konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdinde öneride bulunmuştu. (Dış Haberler)

'Ailesi IŞİD'li olan 188 çocuğu Türkiye'ye iade ettik''Ailesi IŞİD'li olan 188 çocuğu Türkiye'ye iade ettik'

Etiketler ABD IŞİD SDG