Rojava'da yangın: Dokuz kişi öldü

Suriye'nin kuzeyinde ekili bir arazide çıkan yangında, ikisi SDG biri Asayiş üyesi olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetti. Kürt yetkililer son günlerde ekili alanlarda peş peşe çıkan yangınlardan buğday fiyatları nedeniyle gerilim yaşadıkları Şam yönetimini ve IŞİD'i sorumlu tutmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Kürtlerin kontrol ettiği bölgede ekili arazilerde peş peşe yangınlar çıkıyor. Son olarak, Til Koçer ilçesine bağlı Til Elo ve Gire Fati köylerindeki tarım arazilerinde dün öğlen saatlerinde çıkan yangında dokuz kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.

Rudaw'ın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre yangın kısa sürede yayılırken, bölgedeki itfaiye ekipleri ile siviller müdahale etmeye çalıştı. Hayatını kaybedenler arasında, yangın söndürme çalışmalarına katılan iki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mensubu ve bir Asayiş üyesi de bulunuyor.

Suriye'nin kuzeyinden son haftalarda sık sık yangın haberleri geliyor. Kürt yetkililer yangınlardan hem IŞİD'in, hem de bölgede yetişen buğdayı daha düşük fiyata almak için teklif veren Şam yönetiminin sorumlu tutulduğu açıklamalar yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Suriyeli Kürtler: Şam'a buğday satışı fiilen yasakSuriyeli Kürtler: Şam'a buğday satışı fiilen yasak

Esad'la Kürtler arasında buğday gerilimiEsad'la Kürtler arasında buğday gerilimi

Etiketler Suriye Rojava yangın