BM: IŞİD militanları adil yargılanmalı

BM, Suriye ve Irak'ta kamplarda kalan IŞİD militanları ve aileleri için çağrı yaptı. Adil yargılamanın toplumları şiddetten koruyacağına değinen BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, ülkelere IŞİD militanı vatandaşlarının sorumluluğunu almaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Birleşmiş Milletler, Suriye ve Irak'taki kamplarda tutulan ISİD militanları ve ailelerin yargılanması ya da serbest bırakılması gerektiğini açıkladı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, ülkelere seslenerek bulunarak vatandaşlarının sorumluluğunu almaya çağırdı.

Bachelet, özellikle çocukların ağır hak ihlallerine maruz kaldığını söyledi. Mart ayında ISİD'in bölgedeki kaleleri düşmüş, yaklaşık 55 bin insan tutuklanmıştı.

'ADİL YARGILAMA TOPLUMLARI ŞİDDETTEN KORUR'

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri bugün yaptığı açıklama, tutuklu bulunan kişilerin başına ne geleceği konusunda şüphelere yer verilmemesi gerektiğini söyledi. Bachelet, "Adil yargılama yoluyla hesap verebilirlik gelecekte şiddet ve radikalleşmeden toplumu korur" dedi.

Bachelet, kamplarda tutulan IŞİD militanlarının yaklaşık 29 bin çocuğunun kötü durumda olduğunun altını çizdi. (DIŞ HABERLER)