Bahreyn'e Filistin öfkesi: Elçilikte bayrak indirildi

ABD'nin Filistin sorununu 50 milyar dolarlık yatırım ile çözme iddiasıyla düzenlediği konferansa ev sahipliği yapan Bahreyn'e karşı Irak'ta protesto düzenlendi. Yaklaşık 200 öfkeli protestocu Bağdat'taki Bahreyn Büyükelçiliği'ni basıp Bahreyn bayrağını indirdi. Manama yönetimi, Bağdat elçisini istişare için başkente çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan yönetiminin Filistin sorununu para ile çözme girişimi Arap dünyasında protestolarla karşılanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'in girişimiyle Bahreyn'de toplanan konferansın ardından, öfkeli protestocular Irak'ın başkenti Bağdat'taki Bahreyn Büyükelçiliği'ne baskın düzenledi. Elçilik binasının avlusuna kadar giren yaklaşık 200 protestocu Bahreyn bayrağını indirdi. Bahreyn ise tepki olarak, Irak'taki Büyükelçisi'ni istişare için başkent Manama'ya çekti.

Elçilik binasında dün gece yaşanan gerilimde, polisin öfkeli eylemcileri dağıtmak için gerçek mermi kullandığı belirtiliyor. Öfkeli protestoculardan biri ise Reuters ajansına "Bahreyn bayrağını, Bahreyn'deki konferansa katılan herkese açık bir mesaj vermek, Siyonist işgalci ile ilişkileri normalleştirmeye güçlü biçimde karşı çıktığımızı ve Filistinlilere desteğimizi hiçbir zaman terk etmeyeceğimizi göstermek için indirdik" dedi.

Irak hükümeti ise olay sırasında elçilik güvenliğinin ihlal edilmesinden 'derin pişmanlık duyduğu' açıklaması yaparak göstericileri kınadı.

Manama'da düzenlenen iki günlük konferansta ABD, Filistin sorununu çözme girişimi iddiasıyla Filistin topraklarına 50 milyar dolarlık yatırım için para toplamayı hedefliyordu. Filistin Yönetimi, başta Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki işgal olmak üzere İsrail'le sorunlar aşılmadan böylesine bir çözüm aranmasını bile reddettiğini açıkladı. Arap dünyasının başka birçok noktasından da ABD'nin 'çözüm'üne tepki yağdı. (DIŞ HABERLER)