İtalya, elektrikli kafesten kaçan 'kahraman' ayı için ayakta

İtalya'da 7 bin voltluk elektrik taşıdığı belirtilen kafesten kaçarak özgürlüğüne kavuşan ama vurulması emri verilen boz ayıya destek yağıyor. Çevre Bakanlığı öldürme emrine karşı çıkarken, 'süper güçleri bulunan bir kahraman' ilan edilen ayıya sosyal medyadan destek yağdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya, elektrikli bir kafesten özgürlüğe kaçtığı için kahraman ilan edilen ayıyı konuşuyor. Ayının yakalanması için yetkililerin gerekirse vurulması emrini vermesi tepki çekti. Hayvan hakları örgütleri yetkililere ayının öldürülmemesi için çağrıda bulunurken, Çevre Bakanlığı da bu emre karşı çıktı. Sosyal medyada ise ayı için etiketler açıldı.

M49 adı verilen ayı, insanlara ve çiftliklere zarar verme tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle pazar günü ülkenin kuzeyindeki Trentino bölgesinde yakalanıp elektrikli kafese konmuştu. M49, yakalanmasının üzerinden saatler geçmeden, üç elektrikli çiti ve 4 metre yüksekliğindeki bir bariyeri aşarak özgürlüğüne kavuşmuştu.

'7 BİN VOLTLUK KAFESTEN KAÇTI'

Şimdi avcıların özel köpeklerle birlikte ayıyı aradığı belirtilirken, Trentino Valisi Maurizio Fugatti ayının vurulmasına izin verdi. Vali, ayının '7 bin voltluk elektrik taşıyan çiti aşmasının ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiğini' savundu.

ÇEVRE BAKANI: ÖLDÜRMEYİ MEŞRULAŞTIRMAZ

Bu emir, hayvan hakları savunucularını ayaklandırdı. Çevre Bakanı Sergio Costa "M49'un hapis hayatından kaçmış olması, ölümüne sebep olacak bir adımı meşrulaştırmaz" dedi. Çevre örgütü WWF, ayının elektrikli çite tırmandığı iddiasını sorgulayarak, "Çit muhtemelen çalışmıyordu, zira ayılar uçamaz" açıklaması yaptı.

'SÜPER GÜÇLERLE DONATILMIŞ'

İtalya'da avcılığın yasaklanması için çalışan LAC derneği ise "Görünen o ki, M49 bir firar dehası. Marvel çizgi romanlarındaki kahramanlara benzeyen süper güçlerle donatılmış" tepkisini gösterdi.

Ayıya sosyal medyadan da destek yağdı.#fugaperlaliberta (özgürlükiçinkaçış) etiketi altında yüzlerce tweet paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)