İngiltere'de istifaların ardından yeni kabine açıklandı

İngiltere'de Boris Johnson'ın Başbakan olarak seçilmesinin ardından 8 bakan istifa etti, 6 bakan ise görevinden alındı. Johnson istifaların ve görevden alınmaların ardından yeni kabine üyelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Boris Johnson'ın Başbakan olmasından sonra, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Ulaştırma Bakanı Chris Grayling, Maliye Bakanı Philip Hammond, Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart, Adalet Bakanı David Gauke ve Kabine Ofisi Bakanı David Lidington kabinedeki görevlerinden istifa etti. İstifaların ve görevden almaların ardından Johnson yeni kabineyi açıkladı.

Beceri ve Uygulamalı Eğitimden Sorumlu Anne Frances Milton ile İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Alan Duncan da kabinedeki görevlerinden daha önce ayrılmıştı. Son istifalarla birlikte kabinede görevinden istifa eden bakan sayısı 8'e yükseldi.

Boris Johnson Savunma Bakanı Penny Mordaunt, Eğitim Bakanı Damian Hinds, Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark, Kuzey İrlanda’dan Sorumlu Devlet Bakanı Karen Bradley ve İskoçya’dan Sorumlu Devlet Bakanı David Mundell ile Muhafazakar Parti'nin Avam Kamarası Lideri Mel Stride da görevden aldı.

JOHNSON'IN YENİ KABİNESİ:

Boris Johnson istifaların ardından belirlediği kabine üyelerini açıkladı:

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Maliye Bakanı Sajid Javid, İçişleri Bakanı Priti Patel, Savunma Bakanı Ben Wallace, Uluslararası Ticaret Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı görevlerine Elizabeth Truss, Lancaster Düklüğü Şansölyesi Micheal Gove, Avrupa Birliği'nden Çıkış Bakanı Stephen Barclay,  Avam Kamarası Baş Denetçisi ve Hazine Parlamento Sekreteri Mark Spencer oldu. (LONDRA/AA)