Rus yetkili: S-400 bileşenlerinin Türkiye'de üretimini konusunda görüşüyoruz

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboroneksport'un Genel Müdürü Miheyev, S-400 hava savunma sistemlerinin bazı parçalarının Türkiye üretimi için görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboroneksport'un Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, ülkesi ve Türkiye'nin, S-400 hava savunma sistemlerinin parçalarının Türkiye’de üretilmesi hakkında görüştüğünü söyledi.

Sputnik'in haberine göre Miheyev, "Halihazırda, bu sistemin bazı bileşenlerinin Türkiye’de lisanslı üretiminin organizasyonu dahil işbirliğini sürdürme konusunda görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Rosoboroneksport’un, S-400 teslimiyle ilgili olarak anlaşmanın taahhüdünün ilk kısmını 25 Temmuz günü itibariyle tamamladığını belirten Miheyev, “Toplamda, 12 Temmuz’dan başlayarak Türkiye’ye 30’dan fazla özel sefer yapıldı” diye konuştu.

S-400 teslimatının sadece Türkiye’nin hava savunmasını değil, iki ülke arasındaki stratejik partnerliği de güçlendirdiğini söyleyen Miheyev, “Aramızda tam karşılıklı güven var. Rosoboroneksport, Türk tarafıyla temaslarını, helikopter ve savaş uçağı üretimi ile hava savunma üretimi konuları dahil maksimum genişletmeyi planlıyor” ifadelerini kullandı.