ABD'de 24 saat içinde üç ayrı yerde silahlı saldırı

ABD'de Teksas'ın ardından Ohio ve Chicago'da da silahlı saldırılar gerçekleşti. Yerel basının aktardığı bilgilere göre Ohio'daki saldırıda en 10 kişi öldü. Chicago'da ise dokuz yaralı olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Teksas eyaletinden sonra Ohio ve Chicago'da da silahlı saldırılar yaşandı. Eyaletin Dayton kentinde bir bakın yakınlarında düzenlenen saldırıda saldırganla birlikte 10 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Dayton polisi yaptığı açıklamada, olayın kentin Oregon bölgesinde yerel saatle 01.22'de gerçekleştiğini aktardı.Gazeteci Derek Myers, saldırganın ağır silahlı beyaz bir erkek olduğunu yazdı. Saatler önce ABD'nin Teksas eyaletinde de silahlı saldırı yaşanmış ve 20 kişi öldürülmüştü.

İlerleyen saatlerde ise bir başka saldırı Chicago kentinde düzenlendi. Silahlı saldırıda en az 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Chicago Sun-Times gazetesinin haberine göre olay, kentin batı yakasındaki Douglas Park'ta, kimliği belirlenemeyen silahlı bir kişinin siyah bir Chevrolet Camaro'dan ateş açmasıyla gerçekleşti. Bir parkta düzenlenen silahlı saldırıda yedi kişi yaralandı. Diğer yandan olaydan saatler sonra, birkaç blok ötedeki silahlı saldırıda da iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis ve FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

YAS İLAN EDİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas, Ohio ve Chicago’da gerçekleşen silahlı saldırılarının mağdurlarını anmak ve saygı için ülkede 5 gün sürecek milli yas ilan etti.

Trump'ın yayınladığı genelgede, Amerika Birleşik Devletleri bayrağının başta Beyaz Saray olmak üzere tüm kamu binaları, askeri birliklerde, deniz istasyonlarında, Federal Hükümet'in tüm birimleri, Birleşik Devletlerin Elçilik ve Dış Temsilciliklerinde, Konsolosluk ofislerinde ve yurtdışındaki diğer tesislerde aynı kademede 8 Ağustos 2019 gün batımına kadar yarıya indirileceği açıklandı. (AA)

ABD'de AVM'ye silahlı saldırıABD'de AVM'ye silahlı saldırı