Trump 'siyanür bombaları'na izin verdi

Vahşi hayvanların öldürülmesi için kullanılan 'siyanür bombaları'na Trump yönetimi onay verdi. Çevreciler güvensiz olduğu gerekçesiyle kararı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trump yönetimi “siyanür bombalarının” vahşi hayvanları öldürmek için kullanılmasına yasal izin verdi. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), sodyum siyanürle doldurulmuş ve M-44 olarak bilinen yaylı tuzakları yeniden yasallaştırmak için ilk adımı attı.

Çakal ya da tilki gibi hayvanları yiyeceğe çeken toprağa gömülü tuzak, hayvanlar yaklaştığında aktive olarak zehrini püskürtüyor. Idaho eyaleti, 2017'de evinin yakınlarda benzer bir tuzakla karşılaşan 14 yaşındaki bir çocuğun yaralanması ve köpeğinin ölmesinin ardından kullanımını yasaklamıştı.

Çevre grupları güvensiz oldukları düşünülen cihazları yeniden yasallaştırma yönündeki kararı eleştirdi. Biyolojik Çeşitlilik Merkezi'nde çalışan etobur canlılar koruma direktörü Collette Adkins, siyanür tuzaklarının “hiç kimse tarafından, hiçbir yerde güvenle kullanılamayacağını” söyledi. Adkins, “EPA bazı kısıtlamalar getirmiş olsa da, bu ölümcül cihazların şimdiye kadar verdiği zarar kullanılmamaları için yeterli" diye ekledi. Sözlerini "İnsanları, evcil hayvanları ve yerleşmiş vahşi yaşamı bu zehirden korumak için ülke çapında kalıcı bir yasağa ihtiyacımız var” diyerek bitirdi. (Independent Türkçe)

Etiketler ABD siyanür