ABD askerlerini taşıyan uçakta yangın

ABD askerlerini taşıyan bir uçakta kalkıştan hemen önce yangın çıktı. İrlanda'daki Shannon Havalimanı'nda yaşanan olayın sebebi araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda'da düzenli olarak ABD askerlerini taşıyan Boeing 767-300 tipi bir uçak kalkıştan hemen önce alev aldı. Shannon Havalimanı'ndaki uçuşlar yangının ardından askıya alınırken, olayın sebebi araştırılıyor.

İrlanda basınına göre yangın, uçağın pistte taksi halinde olduğu sırada hava trafik kontrolörleri tarafından fark edildi. Uçağın iniş takımlarından alev ve duman çıktığının görülmesi üzerine, tüm yolcular ve mürettebat tahliye edildi. Yangın sırasında yaralanan olmadı.

Uçağın, dünya çapında ABD ve başka ülkelerden askerleri taşıyan Omni Air International isimli sivil havayolu firmasına ait olduğu açıklandı.

İrlanda'nın batısında bulunan Shannon Havalimanı, ülkenin en yoğun ikinci hava trafik merkezi. Havalimanı özellikle transatlantik uçuşlar için kullanılıyor. İrlanda Ulaştırma Bakanlığı'nın verilerine göre, 2019 yılının ilk üç ayında bu havalimanından günde 300 Amerikan askeri uçtu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD uçak yangın