Erdoğan'ın Rusya'da ilk durağı Havacılık Fuarı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib gündemiyle gittiği Rusya'da Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’ın açılışına katıldı. Fuarda Erdoğan'a, Rusya'nın gelişmiş savaş uçağı Su-57'lerin gösterileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib gündemiyle başladığı kritik Rusya ziyaretinde Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’ın açılışına katıldı. Erdoğan burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ortak açıklama yaptı.

Putin açış konuşmasında, "Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu yılki fuarın ana partneri. Geliştirdiğimiz en yeni projelerimizi görme fırsatı bulacaksınız. Fuarın hazırlanmasına emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.

ERDOĞAN: ÖNEMLİ HAMLELERE İMZA ATIYORUZ

Erdoğan ise Türkiye'nin yerli üretim havacılık faaliyetlerinin ayrıntılarını anlattı konuşmasında, "Son dönemde havacılık alanında önemli hamlelere imza atıyoruz. THY küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birine sahip. Havalimanlarımız Avrupa'nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Rusya'dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 6 milyon turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti, hedefimiz 100 milyar dolar" açıklaması da yaptı.

ERDOĞAN'A SU-57 GÖSTERİLECEK

Ortak basın açıklaması öncesinde ise Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Erdoğan’a fuarda beşinci nesil hayalet uçak Su-57 savaş uçaklarının da gösterileceğini söyledi. Sputnik'in haberine göre Borisov, Erdoğan'a hangi uçakların tanıtımının yapılacağı sorusuna yanıtında "Hem Su-57 hem Su-35'i göstereceğiz" dedi. Borisov, bu uçaklardan birinin Türkiye'ye sevk edilme ihtimaline ilişkin soruya ise "(Türkiye uçakların) satışlarının yapılıp yapılmayacağı ihtimali gösterime bağlı olacak, birazcık bekleyin" cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)