Japonlar yüzlerce yunusu avlayacak

Japonya'nın sahil kasabası Taiji'de tepkili geleneksel yunus avı başladı. Avlanan yunuslar etleri için restoranlara satılırken canlı yakalananların yüksek fiyatlarla akvaryum ve su parklarına pazarlandıkları belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın sahil kasabası Taiji'de her yıl tepkilere neden olan geleneksel yunus avı başladı. Pazar günü başlayan avın ilk gününde balıkçılar tekneleri boş döndü. The Dolphin Project adlı çevre örgütüne göre ise bugün beş Risso yunusu öldürdü ya da yakaladı.

SIĞ SULARDA BIÇAKLA ÖLDÜRÜLÜYORLAR

Balıkçılar, teknelerle koya yönlendirdikleri hayvanları sığ sularda bıçakla öldürüyor. Hayvan hakları örgütleri yunusların yaklaşık yarım saat can çekiştikten sonra nefessiz kalarak ya da boğularak öldüğünü, bu yöntemin 'zalimce' olduğunu söylüyor. Avlanan yunuslar etleri için restoranlara satılırken canlı yakalananların yüksek fiyatlarla akvaryum ve su parklarına pazarlandıkları belirtiliyor. Balıkçılar ise bunun geçim kaynakları olduğunu söylüyor.

Altı ay sürmesi beklenen av sezonunda bin 700'den fazla yunusun avlanması planlanıyor. Onlarca yıldır devam eden yunus avı geleneği 2009'da Oscar ödülü kazanan The Cove adlı belgesele konu olmuştu ve belgeselin yayımlanmasından sonra Japon hükümetine avı yasaklaması yönündeki baskılar artmıştı. (BBC Türkçe)