Trump: Greta çok mutlu bir genç kıza benziyor

Çevre eylemcisi Greta Thunberg, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hükümetlerin iklim değişikliği ile mücadelede yetersiz olduğunu vurguladı. ABD Başkanı Donald Trump ise Greta ile adeta dalga geçerek, "Parlak bir geleceğe umutla bakan, çok mutlu bir genç kıza benziyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, çevre eylemcisi Greta Thunberg'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasından sonra yaptığı 'kinayeli' yorum ile gündemde. Trump, Thunberg'in iklim değişikliği nedeniyle insanların öldüğüne dair sözlerini alıntılayan bir tweet'i şu yorumla paylaştı: "Parlak bir geleceğe umutla bakan, çok mutlu bir genç kıza benziyor. Bunu görmek çok güzel."

16 yaşındaki çevre eylemcisi Greta Thunberg, yaptığı konuşmada orada bulunan hükümetlere iklim değişikliği mücadelesinde yetersiz olduklarını söylerken "Kitlesel bir yok oluşun başlangıcındayız ve sizin ilgilendiğiniz tek şey ekonomik büyüme" ifadelerini kullanmıştı. "Çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız" diyen Thunberg konuşmasına "Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Gelecek nesillerin gözü üzerinizde" ifadeleriyle devam etti.

Trump, daha önce iklim değişikliğini reddetmiş, Çin'in bir 'oyunu' olarak nitelendirmişti. (DIŞ HABERLER)

Greta ve arkadaşları, Türkiye dahil beş ülkeyi BM'ye şikayet ettiGreta ve arkadaşları, Türkiye dahil beş ülkeyi BM'ye şikayet etti