Netanyahu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerini ziyaret etti

ABD'nin Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini uluslararası hukuka aykırı görmediklerini açıklamasının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bölgedeki yerleşimleri ziyaret etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD hükümetinin tartışmalara neden olan kararının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Gush Etzion Yahudi yerleşim birimini ziyaret etti.

Gush Etzion'da incelemelerde bulunan Netanyahu buradaki konuşmasında, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmeme kararından dolayı ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir kez daha teşekkür etti.

'BU KAZANIM NESİLLER BOYU SÜRECEK'

Trump yönetiminin aldığı kararın İsrail açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Netanyahu, "Bugün İsrail için çok önemli. Bu kazanım (ABD'nin kararı) nesiller boyu sürecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, dün Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini açıklamıştı.

İsrail'in Batı Şeria'da, 1967'de işgal ettiği bölgelere kurduğu yerleşim yerlerinde 400 binin üzerinde yerleşimci yaşıyor. (KUDÜS/AA)

ABD'nin kararı sonrası İsrail'de Batı Şeria'yı ilhak çağrısıABD'nin kararı sonrası İsrail'de Batı Şeria'yı ilhak çağrısı