Hong Kong polisi Politeknik Üniversitesi'ne girdi

Polis, Hong Kong'da protestocuların 11 gündür işgal ettiği Politeknik Üniversitesi'ne girdi. Bomba imha uzmanları kampüs içinde arama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong polisi, 11 gün önce protestocular tarafından işgal edilen Politeknik Üniversitesi'ne güvenlik gerekçesiyle girdi. Polis yetkilileri, üniversiteye girme amacının kimseyi gözaltına almak değil, kamu güvenliği için risk arz eden tehlikeli maddeleri temizlemek olduğunu söyledi.

Kanıt toplamak ve tehlikeli maddeleri temizlemek için patlayıcı uzmanları ve itfaiyecilerden oluşan bir güvenlik ekibi üniversitede arama yaptı. Protestocuların hala kampüste olma ihtimaline karşı üniversiteye giren ekipte müzakereciler, sosyal hizmet uzmanları ve klinik psikologlar da yer aldı.

.

Polisin içeri girmesinden saatler önce saklandığı yerden dışarı çıkan maskeli bir protestocu, gazetecilere içeride 20'den az kişi olduğunu söyledi.

.

Adının Ah Bong olduğunu aktaran protestocu, "İçeride kalan protestocular polise asla güvenmiyor. Bu durum, üniversite yönetiminin son günlerde bizi neden aradığını açıklıyor. Saklanmayı sürdüreceğiz" dedi ve polisin kampüse girmesini 'kesinlikle protesto edeceklerini' söyledi.

.

Operasyon, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong protestolarını destekleyen yaptırım tasarısına onay vermesinin ardından düzenlendi. "Bu tasarı, Çin ve Hong Kong hükümetlerinin aralarındaki farklılıkları çözerek, uzun süreli barış ve refaha yol açmasını amaçlamaktadır" ifadelerini kullanan Trump'a Hong Kong'dan tepki geldi. Hükümet, bu tasarı ile ABD'nin Hong Kong’un içişlerine müdahale ettiğini ve protestoculara yanlış mesaj gönderdiği mesajını verdi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)