Başsız ceset 40 yıl sonra teşhis edilebildi: Katil ve hırsız

40 yıl önce ABD'de bir mağarada bulunan kafasız bedenin kime ait olduğu nihayet belirlenebildi. Ceset 1916'da ölen cezaevi firarisi Joseph Henry Loveless'e ait çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Idaho eyaletindeki 40 yıl önce bir mağarada bulunan cansız beden parçalarının kime ait olduğu 2019'da DNA tanımlama teknolojisiyle ortaya çıktı. Cansız bedenin 1916'da ölen cezaevi firarisi, katil ve hırsız Joseph Henry Loveless olduğu tespit edildi. Bedenin halen bulunamayan tek parçası ise başı.

Loveless'ın bedeninin farklı parçaları önce 1979'da daha sonra 1991'de farklı araştırmacılar tarafından tesadüfen bulunmuş, kim olduğu araştırılmış fakat dönemin teknolojisi ile kimliği tespit edilememişti. Araştırmayı, 2019 yılında kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan DNA Doe Project devraldı ve cesedin kime ait olduğu tespit edildi. Organizasyon, Loveless'ın 1916'da 46 yaşında öldürüldüğünü ve parçalandığını açıkladı.

Kimlik tespit çalışması sırasında 31 bin 730 kişi elendi. Çünkü Loveless hayatı boyunca pek çok farklı takma ad kullanmış, ulusal veritabanında yakın akrabası ve resmi kayıtları bulunmayan birisiydi.

Dönemin polis şefinin söylediklerine göre Loveless bir katil  ve kanun kaçağıydı. 1913 ve 1914'te kaçakçılık gibi suçlardan tutuklandığı, konduğu hapishanelerin demirlerini ayakkabısında sakladığı bıçakla keserek iki kez hapisten kaçtığı belirtildi. 1916'da Fermont'ta karısını baltayla öldürdükten sonra gözaltına alındı fakat yine ortadan kayboldu. Loveless'ı o günden sonra bir daha gören olmadı.

DNA Doe Projesi, laboratuvardan ayrıntılı bir DNA dizisi elde ettiğinde bir soy ağacı oluşturabildi ve Loveless'in yaşayan bir torununu buldu. Fakat 83 yaşındaki Loveless'ın torununun dedesinin geçmişine dair hiçbir fikri yoktu. Projede yer alan adli soybilimci Lee Bingham Redgrave, salı günü düzenlediği basın toplantısında, "Gerçekten ilginç olan şey, son kaçışındaki 'aranıyor' posterinde giydiği kıyafetlerin halen üzerinde olması, böylece ölüm tarihini 1916 olarak belirleyebiliyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)