Trump'tan Irak'a da yaptırım tehdidi: İran yanında hafif kalır!

ABD Başkanı Donald Trump, Irak parlamentosunda kabul edilen ve Amerikan askerlerini ülkeden çıkarılmasını öngören yasa tasarısı sorulduğunda yine yaptırım tehdidini uygun gördü. "Irak'ta yapılan askeri yatırımlar için para ödenmediği halde ayrılmayacaklarını" söyleyen Trump, askerlerin ülkeyi terk etmeye zorlanması halinde 'Irak'a daha önce görülmemiş yaptırımlar uygulanacağını' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Irak parlamentosunun Süleymani suikastının ardından Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılması yönünde aldığı karara yaptırım tehdidiyle yanıt verdi. Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, askerlerin çekilmesi halinde Irak'a, İran'a uyguladıklarının yanında hafif kalacak yaptırımlar dayatacaklarını söyledi.

Trump, "Onlara daha önce hiç görmedikleri gibi yaptırımlar uygularız. Bu yaptırımlar, İran yaptırımlarının uysal görünmesini sağlayacak. Eğer düşmanca bir şey görürsek veya uygunsuz olduğunu düşündüğümüz bir şey yaparlarsa Irak'a çok büyük yaptırımlar uygulayacağız" dedi.

ABD Başkanı, "Orada sıradışı şekilde pahalı bir hava üssümüz var. Benden çok önce milyarlarca dolara inşa edildi. Bize bunun geri ödemesini yapmazlarsa gitmiyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmesinin ardından Irak parlamentosunda yapılan oylamada, ülkedeki Amerikan askerlerinin çıkarılmasını öngören yasa tasarısını kabul edildi. Şii vekillerin ‘evet’ oylarıyla salt çoğunluğunun sağlandığı tasarı kapsamında hükümetten ‘Irak’taki yabancı askerlerin varlığına son vermesi ve bu askerlerin Irak’ı kara, hava veya su yolları üzerinden hiçbir şekilde kullanmaması’ talep edildi. (DIŞ HABERLER)

Irak parlamentosu, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasını öngören yasa tasarısını onayladıIrak parlamentosu, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasını öngören yasa tasarısını onayladı