Jeffrey Epstein'ın intihar girişimi görüntüleri 'yanlışlıkla' silinmiş

Cinsel saldırı ve insan kaçakçılığı suçlarından tutuklanan ve hapiste ölü bulunan Jeffrey Epstein'in ilk intihar girişimine ait görüntülerin 'yanlışlıkla' silindiği açıklandı. Epstein, hücresinde ölü bulunmadan önce intihar gözetimine alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York Savcılığı, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel istismarda bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmak suçundan yargılanmayı beklerken hücresinde kendini astığı açıklanan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in ilk intihar girişimi görüntülerinin yanlışlıkla silindiğini açıkladı. Savcılık, hapishane görevlilerinin yanlışlıkla bu görüntülerin üzerine başka bir hücrenin görüntülerini kaydettiğini öne sürdü.

TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI

Jeffrey Epstein'ın ilk intihar girişimiyle ilgili görüntülerin kaybolduğu, Temmuz'da başka bir suçtan kendisiyle aynı hücrede kalan Nicholas Tartaglione adlı eski polis memurunun yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.

Avukatı bu görüntüleri cinayetten yargılanan Tartaglione'nin hapisteki iyi halini kanıtlamak için talep etti. Avukatına göre Tartaglione, Epstein'a hücrede yardım etti. Ancak savcılığın cevabında, intihar girişimin yaşandığı 25 Temmuz'daki video kaydında Epstein'ın kaldığı hücrenin değil başka bir hücrenin görüntülerinin çıktığı belirtildi. Açıklamada bunun 'teknik bir sorundan kaynaklandığı' öne sürüldü.

Epstein, geçen ağustosta hücresinde ölü bulunmuştu. 7 Temmuz'da tutuklanmış, kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesinden sonra 25 Temmuz'da hücresinde baygın halde bulunmuştu. Boynunda izler fark edilen Epstein başka bir hücreye nakledilmiş ve intihar gözetimine alınmıştı. Ancak Epstein'ın 10 Ağustos'ta kendini asarak intihar ettiği açıklandı. (BBC Türkçe)

Otopsi raporu: Epstein kendisini astıOtopsi raporu: Epstein kendisini astı

Cezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein hakkında 'komplo' iddiasıCezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein hakkında 'komplo' iddiası