Bryant'ın ölümünün ardından: 'İkinci yarıya daha yeni başlıyordu'

Spor camiası, tarihin en iyi basketbol oyuncularından biri olan Kobe Bryant'ın ölümünün ardından yasta. Başta Kerim Abdülcabbar, Michael Jordan ve Shaquille O’Neal gibi isimler olmak üzere, Bryant'ın ailesine spor, sanat ve siyaset camiasından başsağlığı mesajları yağıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Kobe Bryant'ın ölümü, spor camiasını yasa boğdu. 20 yıl boyu Los Angeles Lakers'ın 24 numaralı formasını giyen efsanevi oyuncunun ardından taziye mesajları yağıyor. Mesajlardan bazıları şöyle:

Kobe Bryant ve kızı helikopter kazasında öldüKobe Bryant ve kızı helikopter kazasında öldü

Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?Kobe Bryant'ın helikopteri nasıl düştü?

KERİM ABDÜLCABBAR: BİR ATLETTEN ÇOK DAHA FAZLASIYDI

NBA tarihinin en fazla sayı atan basketbol oyuncusu ve eski bir Lakers'lı olan efsanevi oyuncu Kerim Abdülcabbar, Bryant'ın ardından bir video paylaştı. Abdülcabbar, "Birçokları Kobe'yi bütün bir basketbol oyuncusu nesle ilham veren harika bir atlet olarak hatırlayacak. Ama ben onu, bir atletten çok daha fazlası olan bir adam olarak hatırlayacağım" dedi.

MICHAEL JORDAN: KARDEŞİM GİBİYDİ

'Tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu' olarak anılan Michael Jordan, Bryant'ın ölümünün ardından duygusal bir yazılı açıklama paylaştı: "Kobe ve Gianna'nın ölümüne dair trajik haberlerle şoke oldum. Hissettiğim acıyı kelimeler ifade edemez. Kobe'yi seviyordum - benim için küçük bir kardeş gibiydi. Sık sık konuşurduk ve bu sohbetleri özleyeceğim. Sıkı bir rakipti, basketbolun en iyilerinden biri ve yaratıcı bir güçtü. Kobe aynı zamanda ailesini çok seven harika bir babaydı ve kızının basketbol sevgisinden büyük gurur duyuyordu. [Eşim] Yvette ve ben Vanessa'ya, Los Angeles Lakers'a ve dünya çapındaki basketbolseverlere başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

SHAQ: ACIYI TARİF EDECEK SÖZCÜK YOK

Bryant'ın Los Angeles Lakers'daki eski takım arkadaşlarından Shaquille O’Neal, "Yeğenim Gigi ve kardeşim Kobe Bryant'ı kaybetmenin acısını tarif edecek sözcük yok. Bryant ailesine ve helikopterdeki diğer yolcuların ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

LEBRON JAMES: İNANAMIYORUM

Bryant'ın eski takımı Los Angeles Lakers'ın bugünkü en ünlü oyuncularından LeBron James de üzüntüsünü habere inanamadığını söyleyerek dile getirdi. Lakers dün akşam Bryant'ın doğum yeri olan ve liseye gittiği Philadelphia'nın takımıyla maça çıkarken, LeBron James "Şimdi onun memleketi Philadelphia'dayım, bana ayakkabılarını ilk verdiği yerde ve bu gerçekten sürreal" dedi.

USAIN BOLT: HÂLÂ İNANAMIYORUM

Sekiz Olimpiyat Altın Madalyası sahibi olan Jamaikalı atlet Usain Bolt, Bryant ile birlikte göründüğü bir fotoğrafı paylaştı. Bolt, "Hâlâ inanamıyorum" notunu düştü.

OBAMA: İKİNCİ YARIYA DAHA YENİ BAŞLIYORDU

ABD'nin basketbol sevgisiyle tanınan eski başkanlarından Barack Obama, Bryant'ın 2016'da basketbolu bırakmasına atıfta bulunarak "Kobe kortta bir efsaneydi ve bir o kadar anlamlı olacak ikinci yarıya daha yeni başlıyordu. Gianna'yı kaybetmek ebeveynler olarak bizim için daha da acı verici. Michelle ve ben, Vanessa'ya ve tüm Bryant ailesine bu tahayyül bile edemediğimiz günde sevgi ve dualarımızı yolluyoruz" mesajını paylaştı.

TRUMP: KAHREDİCİ BİR AN

ABD Başkanı Donald Trump, Kobe Bryant hakkındaki mesajın şu ifadeleri kullandı: "Kobe Bryant, tüm zamanların gerçekten en iyi basketbol oyuncularından biri olmasına rağmen, hayatına daha yeni başlıyordu. Ailesini çok seviyordu ve gelecek güçlü tutkuları vardı. Güzel kızı Gianna'nın kaybı, bu anı daha da kahredici yapıyor."