Kornaya çözüm: Çalan daha çok bekleyecek

Mumbai polisi, kırmızı ışıkta korna çalan sürücüleri engellemek için bir çözüm buldu. Belirli yollara yerleştirilen desibel ölçer, 85 dB'nin üzerinde ölçüm yaptığında kırmızı ışık sayacı sıfırlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Mumbai kentinde, polis departmanı trafikte oluşan ses kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor. Kırmızı ışıkta bile korna çalan sürücüleri engellemek için şehrin belirli yerlerine desibel ölçer yerleştirilecek.

Mumbai polisi, 'daha fazla korna çalarsanız daha çok beklersiniz' sloganından yola çıkarak, trafikte oluşan ses kirliliğin önüne geçmek için bir çözüm buldu. Kırmızı ışıkta sürücelerin çaldığı korna sesi 85 desibelin üzerine çıkarsa, sayaç sıfırlanacak. Örneğin, 90 saniyelik bir kırmızı ışıkta, eğer 85 dB'in üzerinde ölçüm yapılırsa, sayaç sıfırlanacak ve tekrar 90 saniyeden geri sayım yapacak.

Polis departmanından bir yetkili, "Uygulamanın ne zaman başlayacağına karar vermedik. Şu an için henüz deneme aşamasındayız ve Twitter'dan bunun videosunu paylaştık. Video, halkın tepkisini ölçmek için yayınlandı" dedi. (DIŞ HABERLER)