Jeff Bezos servetine bir gecede 8 milyar dolar kattı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, bir gecede servetine 8 milyar dolar ekledi. Şirketin yüzde 12'lik hissesine sahip olan Bezos'un net serveti de 124 milyar dolara yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, bir gün içinde servetine 8 milyar dolar ekledi. Amazon'un bir önceki gün 1870 dolar olan hisse senetleri, yüzde 7 yükselişle 2 bin doları geçti.

Bezos'u serveti, çoğunlukla Amazon hisse senetlerine bağlı ve  57.5 milyon dolarlık hisseye ve şirketin yüzde 12'sine sahip. Haftasonu gelen yükselişle, Bezos'un net serveti de 124 milyar dolara ulaştı. Şirket, dördüncü çeyrek bilançosunun açıklamasında, Amazon'da Prime üyeliğe hiç olmadığı kadar rağbet gösterildiğini duyurdu. Buna göre, Amazon Prime üyelerinin sayısı 150 milyon kişiyi aştı.

Jeff Bezos, geçen ocak ayında MacKenzie Bezos ile boşanacaklarını açıkladı. Boşanma anlaşmasının bir parçası olarak MacKenzie Bezos, çiftin Amazon'daki ortak hisse senetlerinin yüzde 25'ini alarak yüzde dörtlük payla Amazon'a ortak oldu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hisse Amazon Jeff Bezos