Netahyahu, seçim için Suudi Prens Selman'la görüşmek istiyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nın 2 Mart'taki seçimde elini güçlendirmek için bir Arap liderle görüşüp poz vermek istediği öne sürüldü. Netanyahu'nun ilk tercihi ise Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nın seçim öncesi bir Arap ülkesini ziyaret edip liderleriyle poz vermek istediği öne sürüldü. Bir türlü hükümet kuramadığı için bir yılda üçüncü sandık sınavını 2 Mart'ta verecek olan 'Bibi' lakaplı Netanyahu'ya seçim kazandırmaya yönelik dış politika aksiyonlarında çıta yükseliyor.

POMPEO ÇILGINCA UĞRAŞIYOR

Son olarak İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, görevdeyken yolsuzluktan yargılamasına karar verilen ilk İsrail Başbakanı olan Netanyahu'nun seçim öncesi bir Arap ülkesini resmen ziyaret etmek ve ülke liderleriyle el ele göz göze fotoğraf çektirmek için seferber olduğunu yazdı. Netanyahu'nun ilk tercihinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu belirtildi. Haberde, İsrail-Sudan liderlerinin görüşmesini ayarlayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bunun için çılgınca uğraştığı iddia edildi.

Haberde ayrıca, dış istihbarat servisi Mossad'ın başkanı Yossi Cohen, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben Shabbat ve başbakanın danışmanlar ekibinin, Netanyahu'nun 2 Mart seçimi öncesi bir Arap ülkesini ziyaret edebilmesini ayarlamak için hep birlikte 'çok çalıştığı' ifade edildi.

PRENS SELMAN OLMAZSA NAHYAN

Ancak 'Yüzyılın Anlaşması'nın sunumunun ertesinde olası Bibi-Selman görüşmesini düşük ihtimal olarak değerlendiren gazete, İsrail liderinin 'ikinci tercihi' olan Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Muhammed Bin Zayed el Nahyan'la yetinmekten gocunmayacağını yazdı. Nahyan seçeneği de tutmazsa, geçen yıl bu yöndeki teklifi reddetmiş Fas Kralı 6. Muhammed ile bir araya gelmeye çalışacak olan Netanyahu'nun son seçeneğinin ise Bahreyn Kralı Hamed bin İsa el Halife olduğu belirtildi. (Kaynak: Sputnik)