AA: Ilımlı muhalifler İdlib'de Suriye ordusuna operasyon başlattı

Anadolu Ajansı, 'ılımlı muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlattığını' duyurdu. AA'nın haberinde kritik önemdeki Nayrab kasabasının kontrolünün büyük ölçüde yeniden silahlı muhalefete geçtiği öne sürülürken, Suriye devlet ajansı SANA'nın haberinde "Saldırı püskürtüldü" denildi. Bölgede çatışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Rusya arasındaki İdlib geriliminde çözümsüzlük sürerken, 'ılımlı muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlattığı' haberi geldi. Anadolu Ajansı, geçtiğimiz haftalarda Suriye ordusunun kontrolüne geçen Nayrap köyünü geri almaya çalışan silahlı militanların Nayrab köyüne saldırı başlattığını duyurdu.

AA'nın haberinde, Suriye ordusuna ait bir tank ile bir zırhlı personel taşıyıcının imha edildiği, bir tankın ele geçirildiği belirtildi. Suriye devlet ajansı SANA'da yer alan haberdeyse, "Suriye ordu birlikleri, İdlib kırsalındaki Nayrab ekseninde terörist saldırıları püskürttü" ifadeleri kullanıldı.

RUS UÇAKLARI İDDİASI

Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtilirken, Rus uçaklarının da İdlib semalarında uçmakta olduğu öne sürülüyor.

NAYRAB NEDEN ÖNEMLİ?

Nayrab, Şam ile Halep'i bağlayan kritik önemdeki M5 karayolunun üzerinde bulunan Serakib kasabasının kuzeybatısında bulunuyor.

İdlib geçtiğimiz yıldan bu yana, ABD ve Türkiye'nin terör örgütleri listesinde bulunan eski El Kaide/eski el Nusra olan Heyet Tahrir el Şam'ın kontrolündeydi. Son günlerde İdlib'de bu cihatçı örgütün yerine Türkiye'nin desteklediği başka örgütlerin ismi ön planda yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

SANA: Şam'da bombalı saldırı düzenlendiSANA: Şam'da bombalı saldırı düzenlendi