Filipinler'de rehin alınan 30 kişi serbest bırakıldı

Filipinler'de bir AVM'de işten kovulan güvenlik görevlisinin rehin aldığı 30 kişi serbest bırakıldı. Saldırganın tutuklandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'de alışveriş merkezinde eski bir güvenlik görevlisinin 30 kişiyi rehin alındığı bildirildi. İşten kovulduğundan şikayet eden saldırgan, eski yöneticilerin özür dilemesiyle tüm rehineler serbest bırakıldı. Silahlı saldırgan da tutuklandı. Yerel basında yer alan haberlerde, San Juan kentindeki V-Mall alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu ve binanın polis tarafından kuşatıldığı kaydedildi.

Eski bir güvenlik görevlisinin, alışveriş merkezinde yaklaşık 30 kişiyi rehin aldığı ve rehinelerden birinin yaralı olduğu belirtilen haberlerde, müşterilerin panikle dışarı çıktığı alışveriş merkezine ondan fazla komandonun girdiği, binanın dışında da polis memurları ve ambulansların bekletildiği ifade edildi. Saldırgan, Skype üzerinden yaptığı açıklamada, işten kovulduğundan şikayet etti ve AVM'nin güvenlik şirketinde çalışan dört yöneticisinin istifa etmesini istedi.

Tüm rehinelerin serbest bırakıldığını aktarıldı. İddiaya göre, silahlı saldırgan eski iş arkadaşları ve medyayla iletişim kurmak istedi, çalıştığı güvenlik ekibinin yönetimi de kendisinden özür diledi ve istifa etmeyi teklif etti. Saldırganın da tutuklandığı belirtildi. (Kaynak: Sputnik)