İran: Suriye'de çözüm yolu diyalogdan geçiyor

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, "Suriye'de tek çözüm yolunun müzakere ve diyalogdan geçtiğine inanıyoruz" dedi. Musavi, "Tansiyonun düşmesi için ortak kararlara uyacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi "Biz hala Suriye'de tek çözüm yolunun müzakere ve diyalogdan geçtiğine inanıyor ve Astana Süreci'nin Suriye sorunlarının çözüme kavuşmasında en önemli mekanizma olduğu kanısındayız" dedi. İran-Türkiye-Rusya liderler zirvesinin ne zaman Tahran'da yapılacağı konusundaki soruya yanıt veren Musavi, "Bu toplantının tarihi hala kesinleşmemiş ve umarız bir an önce Tahran'da yapılacak zirve tarihi belirlenir" ifadelerini kullandı.

Astana Süreci'nin Tahran'da yapılacak Liderler Zirvesi ile devam etmesine çalıştıklarını kaydeden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, "Suriye görüşmelerinin yapılmasını istiyoruz. Bununla birlikte diğer çalışmaların da tansiyonun düşmesine ve kanın akmasının durmasına neden olması durumunda biz de verilen ortak kararlara uyacağız" değerlendirmesinde bulundu. (IRNA Türkçe)