Conte: Artık kırmızı bölge yok, İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge

İtalya Başbakanı Conte, korona virüsü nedeniyle bazı bölgelerde uygulanan karantinanın kurallarının ülkenin tamamında geçerli olacağını açıkladı. Conte, "Artık kırmızı bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da korona virüsüyle mücadele amacıyla geçen hafta sonu kuzey bölgeleri için alınan tecrit tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 463'e, toplam vaka sayısının da 9 bin 172'ye ulaştığı İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurdu.

Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1'inci bölge, 2'inci bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi. Conte, bu yöndeki kararnamenin yarın sabahtan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

İtalya'da 16 milyon kişi karantina altındaİtalya'da 16 milyon kişi karantina altında

Conte'nin açıklamasına göre, tüm ülke genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek. Okullar en az 3 Nisan'a kadar kapalı kalacak. Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı uygulanacak. Serie A da dahil olmak üzere futbol şampiyonası, tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları durdurulacak.

Korona virüsünin yayılmasıyla mücadele için herkesin fedakarlık yapması, taviz vermesi gerektiğini söyleyen Conte, "Maalesef zaman yok. Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım, hem de hemen" dedi. Başbakan bu kararın, yoğun bakıma alınan ve hayatını kaybedenlerin sayısındaki önemli yükseliş nedeniyle alındığını vurguladı.

Geçen hafta sonu imzalanan, kuzeydeki Lombardia bölgesinin tamamı ile 14 vilayete giriş-çıkışların kısıtlandırılmasını öngören kararnamenin yarından itibaren tüm ülkede geçerli olması bekleniyor.

Bu kararnamede öngörülen tedbirler arasında cenaze törenleri de dahil olmak üzere dini ve medeni törenlerin askıya alınması; sinema, tiyatro, gece kulübü, müze, spor salonu, havuz, kayak tesislerinin kapatılması; restoran ve kafelerin ancak 06-18 saatleri arasında açık kalması da yer alıyordu. Hükümetin yeni kararıyla bu tedbirlerin tüm ülkeye yayılması planlanıyor.