Öldüğünü sandığı oğluna 15 yıl sonra kavuştu

Endonezya, en son altı yaşındayken gördüğü annesiyle 15 yıl sonra bir araya gelen Iwan'ı konuşuyor. BBC'nin göçmen işçiler hakkındaki bir haberi sayesinde kavuşan anne-oğulun hikâyesi viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya, 15 yıl sonra şans eseri kavuşan bir anne-oğulu konuşuyor. Iwan ile annesi Hana BBC'nin göçmen işçilerle ilgili bir haberi sayesinde kavuştu. Hana, Iwan'ı 15 yıl sonra ilk kez kucaklarken, "Oğlum, öldün sanıyordum" diye ağıt yaktı.

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinde doğan Iwan, annesi ile babasının ayrılması sonrası babasıyla beraber Malezya'ya gitmiş, Endonezya'da kalan annesi ve ailesinin geri kalanıyla bir daha iletişim kuramamıştı. Kimlik belgeleri olmadığı için eve geri dönememişti. Malezya'nın Sabah eyaletinde bir palm yağı üretim alanında çalışıyordu.

'BU SENİN OĞLUN MU?'

Iwan'ın annesine kavuşma süreciyse, üvey babasının 6 Şubat'ta BBC Endonezya'da yayınlanan göçmen işçilerle ilgili haberi görmesiyle başladı. Haberde Iwan'ı farke den Ichal Bin Janari, "Hemen eşime haber verdim. 'Bu senin oğlun mu' dedim. Ve hemen BBC ile iletişime geçtik" diyor. Ve BBC ekibi, Hana ve eşi Ichal'ı Iwan'ın evine götürdü.

Iwan kavuşma anını, "İlk önce annemin gerçekten burada olduğuna inanamadım, o yüzden sarılamadım. Ama daha sonra gerçeği anladım ve bundan sonra sarıldım" sözleriyle anlattı. Anne Hana ise Iwan'a sarılırken bir yandan "Oğlum, öldün sanıyordum" diye ağıt yaktı, bir yandan da "Kalbimin derinliklerinde hâlâ sağlıklı olduğunu biliyordum" diyerek ona sarıldı.

15 yılın ardından bir araya gelen Iwan ve Hana, şimdi kimlik belgelerini çıkarmak için işlemlere başladı. Önce bir doğum belgesi, ardında da Iwan'a pasaport çıkartıldı. (DIŞ HABERLER)