Hollanda'da 'coffee shop'lara korona önlemi: Dakikalar içinde marijuana kuyrukları oluştu

Hollanda'da korona virüsünün yayılmasını engellemek için kapatılan yerlere 'coffee shop'ların da dahil edilmesi sonrası binlerce kişi marijuana stoklamaya koştu. Kararın dün akşam açıklanmasından dakikalar sonra ülkenin ünlü 'coffee shop'larının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın korona virüsüne karşı aldığı tedbirler nedeniyle, ülkenin ünlü 'coffee shop'ları da üç hafta boyunca kapanacak. Bu kararın bir basın toplantısıyla açıklanmasından sadece dakikalar sonra, ülkenin çeşitli kentlerinde marijuana stoklamak isteyenler 'coffee shop'ların önünde kuyruk oluşturdu.

Ülkedeki 'coffee shop'ların yerel saatle dün 18.00'da kapanmasına karar verilirken, Lahey'de bir kuyrukta bekleyenlerden biri AFPéye "Belki de önümüzdeki iki ay boyunca marijuana alamayacağız. Arkadaşım basın toplantısını görüp haber verdi, iyi bir dost" dedi. Bir diğer müşteri ise "Ev arkadaşımla basın toplantısını daha yeni izlemiştim. Aşağı indiğimde 30 kişilik kuyruk vardı" diye konuştu.

Lahey, Amsterdam ve Utrecht başta olmak üzere ülke çapındaki birçok coffee shop'un önünde uzun kuyruklar oluşurken, alışverişin hızlı yapılabilmesi müşteriler ne alacaklarına göre sıralara ayrıldı.

Hollanda'da 1976 yılına dayanan 'tolerans politikası' kapsamında marijuana kullanmak yasal. Ancak beş gramdan fazla bulundurmaya izin verilmiyor.

Ülkede dünkü verilere göre 20 kişi korona virüsünden öldü, 1135 kişi enfekte oldu. (DIŞ HABERLER)