Yunanistan'da 21 yeni korona vakası tespit edildi

İran'da korona virüsünden ölenlerin sayısının 853'e yükseldiği açıklandı. İspanya'da ise bir günde yaklaşık 1000 kişide daha virüs tespit edildi. Umman'da cuma namazının askıya alındığı açıklandı. Çekya'da ise ülke genelinde karantina ilan edildi. Somali, Benin ve Liberya'da da ilk vakalar tespit edildi. Yunanistan'da 21 kişide daha korona virüsü tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da korona virüsünden ölenlerin sayısı 853'e yükseldi. İranlı yetkililer, son 24 saatte 129 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Dünya çapındaki son gelişmeler şöyle:

VİRÜS SOMALİ, BENİN VE LİBERYA'YA SIÇRADI

Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar Nur, geçtiğimiz hafta ülkeye Çin'den dönen dört kişiye test yapıldığını, birinin pozitif çıktığını açıkladı.

Benin'de de ilk korona virüsü vakası görüldü. Benin basınındaki haberlere göre, 12 Mart'ta Belçika üzerinden Benin'e gelen 49 yaşındaki Burkina Faso vatandaşına yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı.

Liberya Enformasyon Bakanlığı ise, İsviçre'den gelen Liberya Çevre Ajansı Başkanı Nathaniel Blama'da virüs tespit edildiğini duyurdu. Liberya ile Afrika'da yeni tip koronavirüsün görüldüğü ülkelerin sayısı 30'a ulaştı.

HOLLANDA'DA VAKA SAYISI 1413'E YÜKSELDİ

Hollanda'da vaka sayısı bir gün içinde 278 kişi arttı, toplam sayı 1413'e yükseldi. Ülkedeki ölü sayısı 24.

FAS'TA CAMİLER KAPATILIYOR

Fas'ta virüsün yayılmasına karşı alınan önlemler dahilinde camiler de kapatılacak. Ülkede daha önceden restoranlar, sinemalar, tiyatrolar, hamamlar ve eğlence yerleri de kapatılmıştı.

UMMAN VE ÖZBEKİSTAN'DA CUMA NAMAZI ASKIYA ALINDI

Toplam vaka sayısının 22 olduğu Umman'da, korona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla cuma namazı askıya alındı.

Özbekistan'da da Müslümanları Dini İdaresi Ulemalar Kurulu fetvasıyla salgın nedeniyle cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesi kararlaştırıldı.

Özbekistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 2 kişide daha virüse rastlanmasıyla ülkedeki Covid-19 vaka sayısının 8'e çıktığı aktarıldı.

YUNANİSTAN'DA 21 YENİ VAKA

Yunanistan'da teyit edilen vaka sayısı, 352'ye yükseldi. Son 24 saatte 21 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

İSPANYA'DA BİR GÜNDE 1000 KİŞİYE BULAŞTI

İspanya'da ise ölü sayısı son 24 saatte 297'den 288'e yükseldi. Ülkedeki vaka saysı ise bir günde 7753'ten 8744'e yükseldi.

Akşam saatlerinde İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ölü sayısının 309'a, vaka sayısının ise 9 bin 191'e çıktığı aktarıldı.

BAHREYN'DE İLK ÖLÜM

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, başka sağlık sorunları olan 65 yaşındaki bir hastanın öldüğünü açıkladı.

İSVİÇRE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

İsviçre hükümeti, korona virüsünün hızla yayılması üzerine olağanüstü hal ilan etti. İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, olağanüstü halin bu gece 00.00'dan itibaren başlayacağını açıkladı.

Olağanüstü hal kararı kapsamında 8 bin ordu mensubu salgınla mücadele çalışmalarına katılacak, hastane ve sağlık görevlilerine lojistik ve güvenlik hizmeti verecek.

Ayrıca, restoranlar ve eğlence yerleri kapatılacak, kamusal etkinlikler iptal edilecek. Benzin istasyonları, bankalar, tren istasyonları, postaneler, kamu idaresi ve oteller ise açık kalacak. Karar doğrultusunda ülkeye sadece İsviçre vatandaşları, oturma izni olanlar ve iş seyahatlerine gelenler girebilecek.

İsviçre'de 2 bin 353 Covid-19 vakası tespit edildi, 18 kişi yaşamını yitirdi.

BELÇİKA'DA ARTIŞ SÜRÜYOR

Belçika'da virüsün bir gün içinde 172 kişiye daha bulaştığı açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1058'e yükseldi. Belçika'da şu an 53'ü yoğun bakımda olmak üzere 252 kişi korona virüsü nedeniyle hastanede. Ülkede, en yaşlısı 88 yaşında olmak üzere beş kişi öldü.

GÜRCİSTAN YABANCILARI ÜLKEYE ALMAYACAK

Şu ana dek 33 kişiye tanı konulan Gürcistan, yabancıların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Tüm yabancıların ülkeye girişi 18 Mart itibarıyla yasaklanacak.

Macaristan da sadece kendi vatandaşlarının ülkeye girişine izin verecek. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, meclisteki konuşmasında bu gece yarısından itibaren eğlence mekanlarının ve kültür merkezlerinin tamamen kapatılacağını, lokanta ve dükkanların ise saat 15.00'e kadar açık olabileceğini söyledi. Orban, eczane, süpermarket ve temizlik ürünü satan yerlere herhangi bir kısıtlama getirilmediğini ifade etti.

ERMENİSTAN'DA OHAL GÜNDEMDE

30 korona virüsü vakasının tespit edildiği Ermenistan'da, hükümet bugün OHAL tedbirleri almayı görüşecek. Ermenistan'ın dördüncü büyük kenti Eçmiadzin'de dün karantina tedbirleri alınmıştı. Hıristiyanlık dininin en önemli mabedlerinden birine ev sahipliği yapan Eçmiadzin, ülkede en fazla görüldüğü kent.

ÇEKYA'DA ÜLKE GENELİNDE KARANTİNA İLAN EDİLDİ

Çekya Başbakanı Andrej Babis, olağanüstü kabine toplantısından sonra, korona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla 24 Mart'a kadar ülke genelinde karantina uygulanacağını açıkladı. Karantina kapsamında, ülkede yaşayanlar evlerini sadece işe ve doktora gitmek, gıda, temizlik malzemesi ya da ilaç satın almak amacıyla terk edebilecek.

Çekya'da korona virüsü nedeniyle 12 Mart'ta olağanüstü hal ilan edilmiş, yabancıların Çekya'ya girişi, Çekya vatandaşlarının ise yurt dışına çıkışı yasaklanmıştı.

RUSYA'DA VAKA SAYISI 93'E, KATAR'DA 439'A YÜKSELDİ

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, gün içinde Moskova bölgesinde 20 olmak üzere, ülkedeki toplam vaka sayısının 30 kişi artarak 93'e çıktığı açıkladı.

Başkent Moskova'da okullar 21 Mart'tan itibaren 12 Nisan'a kadar tatil edilirken, 50 kişiyi aşan etkinlikler ise yasaklandı. Rusya Spor Bakanlığı da ülke çapındaki tüm uluslararası spor etkinliklerinin 16 Mart itibarıyla iptal edildiği duyurdu.

Katar'da da 38 kişide daha korona virüsü tespit edildiği ve vaka sayısının 439'a yükseldiği açıklandı.

MISIR ULUSLARARASI UÇUŞLARI DURDURDU

Mısır Başbakanı Mustafa Mebdulli bugün başkent Kahire’de düzenlediği basın toplantısında, Mısır’daki tüm uluslararası uçuşların askıya alındığını, kararın 19-31 Mart tarihleri arasında geçerli olacağını söyledi.

ALMANYA'DA VAKA SAYISI ARTTI, ÖNLEMLER SIKILAŞTIRILDI

Almanya'da korona virüsü vaka sayısı 6 bin 236'ya çıktı. Almanya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg, Avusturya ve Danimarka sınır kapılarında kontrolleri arttırıldı. Mal sevki dışında özel seyahatlere izin verilmiyor.

Almanya'da korona virüsünü salgınına önlemeye yönelik tedbirler kapsamında yeni bir genelge hazırlandı. Genelgeye göre, marketler, içecek satışı yapan mağazalar, eczaneler, tıbbi malzeme satan yerler, ilaç depoları, benzin istasyonları, bankalar, postaneler, kuaförler, kuru temizlemeciler, çamaşırhaneler, gazete bayileri, inşaat, bahçe, tıbbi ve evcil hayvan malzemeleri satan yerlerle ile dağıtım hizmeti sağlayan iş yerleri açık kalacak.

Barlar, gece kulüpleri, diskotekler, tiyatrolar, operalar, konser salonları, müzeler ve benzeri kurumlar, ticari fuarlar, sergiler, sinema salonları, hayvanat bahçeleri, eğlence salonları, kumarhaneler, bahis oynanan yerler, genelevler ve benzeri kuruluşlar, tüm kamu ve özel spor tesisleri, yüzme havuzları spor salonları kapalı kalacak.

Genelge kapsamında ayrıca kilise ayinleri ile cami, sinagog ve diğer dini toplulukların toplantıları da yasaklandı. Amatör kulüplere ait spor sahalarının da kullanılması ve oralarda toplanılmasına yasak getirildi. Genelgeye göre ayrıca hastane, rehabilitasyon merkezi ve bakım evlerine ziyaretler sınırlandırılacak. Restoranlar 06.00'da açılacak ve 18.00'de kapatılacak.

ABD'NİN BİRÇOK EYALETİNDE BAR VE RESTORANLAR 

ABD New York, New Jersey, Connecticut, Kentucky ve Michigan eyaletlerinde, yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle bütün restoran ve eğlence yerlerinin kapatılması kararı alındı. (DIŞ HABERLER)

Diğer ülkelerdeki korona vakalarının sayısı ilk kez Çin'i geçtiDiğer ülkelerdeki korona vakalarının sayısı ilk kez Çin'i geçti