New York ve Los Angeles’ta sinemalar kapatılacak

New York ve Los Angeles’ta salı gününden itibaren sinema salonları kapatılacak: Eşi görülmemiş bir tehditle karşı karşıyayız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle New York ve Los Angeles şehir sınırları içindeki tüm sinema salonlarının kapatılması kararı alındı. San Francisco’da sinema salonlarının kapatılması da dahil sektördeki iptal ve erteleme kararlarının ardından, şu anda 100’den fazla insanın toplanamadığı AMC ve Regal gibi tiyatro zincirlerinin de oturma kapasiteleri sınırlandırıldı.

31 MART’A KADAR SALONLAR KAPANACAK

New York'taki sinema salonlarının kapanması, IFC Center'ın Brooklyn'deki Alamo Taslak Binası’nın Cuma günü geçici olarak kapılarını kapatmasıyla başladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun 17 Mart Salı günü saat 09.00 itibariyle tüm sinema salonlarını kapatma kararının ardından Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti de aynı emri verdi. Los Angeles tiyatroları da Pazar günü gece yarısı, 31 Mart’a kadar kapanacak.

Blasio sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Hayatlarımız sadece bir haftada hayal bile edilemeyecek şekillerde değişiyor. Sevdiklerimizin ve komşularımızın hayatlarını korumak için asla başka bir zamanda yapmayacağımız bir dizi eylem gerçekleştiriyoruz. Şimdi ise bir başka sert adım atma zamanı. Virüs, New Yorkluların birbirine yakın oturduğu restoranlarda, barlarda hızla yayılabilir. Bu döngüyü kırmalıyız. Yarın, restoranlar, barlar ve kafeleri yemek servisi ve teslimatla sınırlandıran bir İcra Emri imzalayacağım. Gece kulüpleri, sinema salonları, küçük tiyatro evleri ve konser salonlarının tümü kapanmalıdır. Emir, 17 Mart Salı günü 09: 00'da geçerli olacak. Bu pek kolay verdiğim bir karar olmadı. Bu mekanlar şehrimizin kalbi ve ruhu... New Yorklu olmanın bir parçası… Ancak şehrimiz şu an eşi görülmemiş bir tehditle karşı karşıya ve savaş zamanı mantığıyla hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ülkenin batısındaki Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde de restoran, bar, kafe, tiyatro, gece kulübü ve sinemalar geçici bir süre için kapatıldı. New York’un en büyük film festivallerinden biri olan Tribeca da Perşembe günü, 2020 töreninin henüz belli olmayan bir tarihe ertelendiğini açıklamıştı. (KÜLTÜR SANAT)

Etiketler korona virüsü