Sanders ve Biden’dan virüs mesajı: Test kiti yetersiz

Kasım ayında başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD’de, Demokrat Parti’nin aday adayları Joe Biden ve Bernie Sanders’ın tartışması korona virüsü nedeniyle seyircisiz düzenlendi. El sıkışmadan selamlaşan adaylar, virüsle mücadele konusunda ABD’nin dünyada gerisinde kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin başkanlık seçimleri için sandık başına gitmesine sekiz ay kala Demokrat Parti’den ABD Başkanı Donald Trump’ın karşısına çıkacak olası aday sayısı ikiye indi. Joe Biden ve Bernie Sanders’ın televizyonda canlı yayınlanan tartışma programı korona virüsü nedeniyle alınan önlemler kapsamında seyircisiz düzenlendi. Gündemde küresel salgın ve Trump’ın bu krizi nasıl ele aldığı vardı.

Adaylar, tokalaşma yerine dirseklerini tokuşturarak birbirlerini selamladı. İki aday da Trump’ı, korona krizinin başladığı ilk günlerde durumu hafife alarak bilim insanlarını dinlememekle suçladı. ABD’de virüsü tespitte kullanılan test kiti sayısının yeterli olmayışını eleştiren adaylar bu konuda dünyanın gerisinde kalındığını savundu.

‘DEVRİM DEĞİL SONUÇ BEKLİYORLAR’

Korona virüsü salgınıyla mücadelede iki adayın da yaklaşımları farklıydı. Biden kriz yönetiminde ordudan yardım almaya sıcak baktığını “ABD halkı sonuç bekliyor devrim değil” sözleriyle ifade etti. Biden salgını ABD’nin saldırıya uğramasına benzetti ve “Savaş halinde krizi yönetmek için gereken her şeyi yaparsınız ve bunu ücretsiz yaparsınız” dedi.

‘SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKTI’

Bernie Sanders da salgının ABD’deki sağlık sistemindeki sorunları ortaya çıkardığını söyledi. Sanders’ın herkes için ücretsiz sağlık sigortası vaadinin işe yaramadığını savunan Biden ise, benzer sistemin İtalya’da sorunu çözmediğini söyledi.

‘KADIN BAŞKAN YARDIMCISI’ VAADİ

Demokrat aday adayları pazar gecesi düzenlenen oturumda bir ilki de açıkladı. Biden da Sanders da seçim yarışına kadın bir başkan yardımcısı adayıyla girmeyi vaat etti. Canlı oturumda iki aday da Trump karşısına kasım ayında Demokrat Parti’den hangi aday çıkarsa çıksın diğerini destekleme sözü verdi. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)