İsrail ablukası altındaki Gazze'den karantina mesajı: Bizim kalıcı gerçekliğimize hoşgeldiniz!

14 yıldır İsrail ablukası altında yaşayan Gazzeliler, korona virüsü nedeniyle dünya çapında uygulanan karantina tedbirlerini 'ironik' buldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Karantinanızdan, sınır geçişlerinin, havalimanlarınızın ve ticaretinizin kapatılmasından sıkıldınız mı? Sevgili dünya, bizim kalıcı gerçekliğimize hoşgeldiniz" mesajını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle dünya çapında uygulanan sokağa çıkma yasakları, karantina önlemleri ve tecrit, 2007'den bu yana İsrail ablukası altında yaşayan Gazzelilerin gözünden kaçmadı. Bölgede yaşayan sosyal medya kullanıcıları 'uluslararası abluka' hakkında yüzlerce mesaj paylaşıldı.

'SEVGİLİ DÜNYA, NASILMIŞ?'

Bir kullanıcı, "Sevgili dünya, abluka nasılmış? Gazze..." derken, bir diğeri de şu mesajı paylaştı: "Karantinanızdan, sınır geçişlerinin, havalimanlarınızın ve ticaretinizin kapatılmasından sıkıldınız mı? Biz Gazze'de 14 yıldır bu şekilde yaşıyoruz. Sevgili dünya, bizim kalıcı gerçekliğimize hoşgeldiniz."

HAMAS'IN SEÇİM ZAFERİNDEN ABLUKAYA

375 kilometrekarelik Gazze'de, yaklaşık 2 milyon Filistinli yaşıyor. Bölgenin kara, hava ve deniz sınırları, Hamas'ın seçimleri  kazandığı 2007'den bu yana İsrail ve Mısır tarafından abluka altında tutuluyor.

Gazzeliler, korona virüsünün henüz bölgelerine girmemiş olmasının da ironik biçimde bu durumdan kaynaklandığını söylüyor.(DIŞ HABERLER)