İspanya’da Çin’den gelen 9 bin test kiti toplatıldı: Hatalı sonuç veriyor

İspanya’da geçtiğimiz hafta bir Çin şirketinden alınan 9 bin test kiti geri çekiliyor. İspanya Sağlık Bakanlığı, kitlerin sadece yüzde 30 oranında doğru sonuç verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında ölü sayısının Çin’i geçtiği İspanya’da, Çin’den 9 bin hızlı test kitinin hatalı sonuç verdikleri gerekçesiyle geri çekildiği açıklandı. İspanyol hükümeti, kitlerin sadece yüzde 30 oranında doğru sonuç verdiğinin anlaşılması üzerine toplatma karar aldı.

‘FARK EDİLİR EDİLMEZ TOPLADIK’

İspanya Sağlık Bakanlığı, kitlerin doğrudan Çinli üreticiden değil, İspanya’daki bir tedarikçiden alındığını ve iade edileceğini duyurdu. Açıklamada, “Hızlı tanı kitlerinin ilk denemeleri Madrid’deki bir hastanede ve Carlos III Sağlık Enstitüsü’nde eş zamanlı olarak yapıldı. Düşük hassasiyetleri fark edilir edilmez geri çekildiler” denildi. Geri çekilen kitlerin ise birkaç hafta önce alındığı belirtildi.

PEKİN: İZİNSİZ BİR ŞİRKETTEN ALINMIŞ

Çin hükümetinden yapılan açıklamadaysa, kitlerin Pekin yönetiminden izinli şirketler listesinde yer almayan bir firma tarafından üretildiği belirtildi.

432 MİLYON EUROLUK YENİ SİPARİŞ

İspanya geçtiğimiz hafta, Çin’den 432 milyon euro değerinde hızlı test kiti, maske, eldiven ve koruyucu eşya alacağını açıklamıştı. Geri çekilen testlerin bu siparişten önce alındığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)