Azerbaycan'da 300 bin özel sektör çalışanının maaşını devlet ödeyecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, korona virüsü salgınının etkilerini azaltmak için 300 bin özel sektör çalışanının maaşının devlet tarafından ödenmesini öngören çeşitli yardım paketleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov'u kabulünde, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınının ekonomi ve sosyal yaşama etkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Önlemlere rağmen vaka sayısının arttığını belirten Aliyev, bunun da "bazı vatandaşların sorumsuzluğundan kaynaklandığını" savundu. Aliyev, dün 60'tan fazla kişiye Covid-19 tanısı konulduğuna, böyle giderse ilerleyen günlerde salgının daha da yayılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

Salgının en aza indirmek için 1 milyar manatlık ödenek ayrıldığını ve dört çalışma grubu oluşturulduğunu hatırlatan Aliyev, "Tabii ki öncelikle salgından en çok etkilenen alanlarda faaliyet gösteren işletmelere odaklandık. Her şeyden önce, bu işletmelerde çalışanların mali durumunu dikkate almalıyız. Bu bizi endişelendiriyor. Onları desteklemeliyiz" dedi.

"Tüm iş adamlarımızı, çalışanlarının işine son vermemeye çağırıyorum" diyen Aliyev, "Bu, rica veya taleple eşdeğer bir çağrıdır. Şu an 40 binden fazla işletme faaliyetini durdurdu. Devlet bu işletmelere yardım etmeli. Bu işletmelerin maaşlı çalışanlarının sayısı 300 bine yakın. Zaman kaybetmeden, bu haftadan itibaren ödemelerin yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

Hükümetin yakında sosyal ve ekonomi alanında çeşitli yardım paketleri açıklayacağını dile getiren Aliyev, "Sunulan paketler salgından etkilenen alanlarda çalışanların çıkarını dikkate alıyor. Onların maaşlarının büyük kısmı geçici olarak devlet tarafından ödenecek" diye konuştu. (BAKÜ/AA)