7 yaşında 'izolasyon valsi' besteledi

İlk resitalini üç yaşındayken veren ve 'çocuk dahi' olarak tanınan yedi yaşındaki Stelyos Kerasidis, korona virüsü hastalarına adadığı bir beste yaptı. Atina'da yaşayan Stelyos'un 'izolasyon resitali' YouTube'da izlenme rekorları kırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da 'dahi çocuk' olarak tanınan yedi yaşındaki Stelyos Kerasidis, korona virüsünden esinlenerek bir 'izolasyon valsi' besteledi. İlk resitalini üç yaşındayken veren 2012 doğumlu Stelyos, üçüncü bestesi olan valsi korona virüsü hastalarına adadığını söyledi.

'BİRAZ DAHA SABREDELİM'

Yunanistan'ın başkenti Atina'da piyanist anne-babasıyla yaşayan Stelyos, YouTube'da izlenme rekorları kıran videosunun başında "Herkese Selam! Haydi biraz daha sabredelim. Kısa süre içinde dışarı çıkıp denize girebileceğiz" dedi. Stelios, bestesini özellikle 'Covid-19 nedeniyle acı çeken ve izolasyon altında olan kişilere adadığını' söyledi.

Stelyos 2018'de New York’taki Carnegie Hall'da ve geçtiğimiz yıl Londra'daki Royal Albert Hall'da konserler vermişti. Çocuk dahi, ilk iki bestesini kız kardeşleri Veronica ve Anastasia için yaptığını söylemişti. Stelyos, en sevdiği piyanistin de, teknik açıdan zorlu Bach varyasyonlarıyla tanınan Kanadalı Glenn Gould olduğunu anlatmıştı. (DIŞ HABERLER)