Romanya'da anneleri hasta olmayan 10 bebek Covid-19'a yakalandı

Romanya'da bir doğumevinde, anneleri Covid-19 virüsü taşımayan 10 bebeğin korona testi pozitif çıktı. Bebeklere hastalığın hastane personeli tarafından bulaştırıldığı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanya'da Covid-19'un 10 yeni doğana bulaştığı açıklandı. Ülkenin batısındaki Temeş kentinin Timisoara Doğumevi'nde yaşanan olayda annelere doğum öncesi yapılan Covid-19 testlerinin negatif çıktığı belirtildi. Bununla birlikte bebeklerde doğumdan sonra yapılan testlerde ise virüse rastlandığı açıklandı.

Olay hakkında soruşturma başlatılırken yetkililer, bebeklere hastalığın hastane personelinden bulaştığını düşünüyor. Bu sebeple anne ve bebeklere yeniden test yapılmasına karar verildi.

Romanya'da son verilere göre Covid-19'a yakalanan 4,417 kişi bulunuyor. Ülkede 182 kişi virüs nedeniyle ölürken 460 kişi ise iyileşerek taburcu oldu. Ülkede 274 kişi ise yoğun bakımda.

Ülkede hükümet geçen ay, korona virüsü salgını kapsamında alınan önlemlere uymayan ve bu nedenle bir başkasına virüs bulaştırıp ölümüne yol açanların 15 yıl hapis cezasına çarptırılacağını duyurmuştu.