Virüs Trump'a 1 milyar dolar kaybettirdi

Forbes dergisi, korona virüsü salgını sonucunda en az 267 ismin 'milyarder' statüsünü kaybettiğini yazdı. ABD Başkanı Trump'ın bir ay içinde 1 milyar dolar kaybettiği tahmin ediliyor. Korona salgınında popülerliği artan Zoom uygulamasının kurucusu Eric Yuan ise milyarder listesine katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kişisel servetini büyük bir kısmını gayrimenkul ve turizm sektöründen sağlayan ABD Başkanı Donald Trump'ın, korona virüsüne karşı alınan karantina önlemleri nedeniyle 1 milyar dolar (yaklaşık 6 milyar 788 milyon 600 bin TL) kaybettiği belirtildi. Forbes dergisi, Trump'ın mart başında en az 3 milyar dolarlık (yaklaşık 20 milyar 351 milyon 610 bin TL) servetinin, 18 Mart itibariyle 2 milyar dolara (yaklaşık 13 milyar 567 milyon 740 bin TL) düştüğünü aktardı.

267 KİŞİ ARTIK MİLYARDER DEĞİL

Küresel borsalarda Covid-19 kaynaklı çöküş nedeniyle, dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan 267 kişinin 'milyarder' statüsünü kaybettiği de belirtildi. En az 1000 milyarderin, geçen yıla oranla para kaybettiği tespit edildi.

ZOOM KURUCUSU MİLYARDER OLDU

Bu yıl içinde milyardeler listesine giren kişiler arasındaysa, korona virüsü salgınında popülerliği artan Zoom uygulamasının kurucusu Eric Yuan yer alıyor. Forbes, Zoom uygulamasının yüzde 20'lik hissesine sahip olan Yuan'ın 5.5 milyar dolar (yaklaşık 37 milyar 343 milyon 295 bin TL) serveti olduğunu aktardı.

BEZOS ÜÇ YIL ÜST ÜSTE BİRİNCİ

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos ise üst üste üç yıldır 113 milyar dolarlıklık (yaklaşık 767 milyar 422 milyon 550 bin TL) serveti ile dünyanın en zengin insanı olma özelliğini korudu. Bezos'un geçen yıl 131 milyar dolar (yaklaşık 120 milyar 705 milyon 365 bin TL) olan servetinin düştüğü ancak Amazon'un hisselerinin, karantina sürecinde çalıştığı için borsada dalgalanmasından çok fazla etkilenmediği aktarıldı.

TRUMP'IN EN AZ 1500 ÇALIŞANI KOVULDU

Servetinin çoğunu gayrimenkulden sağlayan Trump'ın oğulları Donald Jr ve Eric tarafından yönetilen The Trump Organizations, aralarında Manhattan'daki Trump Tower ve Florida'daki Mar-a-Logo'nun da olduğu bir çok otel ve golf sahası işletiyor. Korona virüsüyle mücadele kapsamında, 'gereksiz' sayıldığı için kapatılan işletmeler arasında Trump'ın otelleri ve golf sahaları da yer alıyor.

Washington Post, The Trump Organizations'a ait 13 mülkün kapatıldığını ve en az bin 500 Trump çalışanının işten çıkartıldığını aktardı. Kapatılan mülk ve işletmelerin, Trump'ın servetine günde en az 650 bin dolar (yaklaşık 4 milyar 411 bin 95 TL) eklediği tahmin ediliyor. Trump temsilcilerinin, şirketin en büyük alıcısı Deutsche Bank ile bazı kredileri için ödemelerin erteleme olasılığı hakkında görüştüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)