Güney Afrika'da virüse karşı alkol yasağı yağma getirdi

Korona virüsüyle mücadele gerekçesiyle alkol satışının yasaklandığı Güney Afrika'da karaborsa satışlar ve alkol hırsızlığı arttı. Alkol satan en az 19 dükkan yağmalanırken, en az iki polis de karaborsa satışa karıştıkları için tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika Cumhuriyeti'nde korona virüsü nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında alkol ve sigara satışının da yasaklanması, polisin de karıştığı yasadışı alkol satışıyla sonuçlandı. Ülkede alkol satılan bir dizi dükkan yağmalanırken, iki polis yasadışı alkol satışı nedeniyle tutuklandı.

Yetkililer, alkol satışının yasaklanmasıyla, korona virüsü salgını sırasında suç oranlarının düştüğünü savunuyor. Ancak Independent'ın haberine göre, bu karar sonucunda karaborsa satışı giderek yaygınlaşırken, çok sayıda yağmalama ve hırsızlık vakası yaşandı. Öyle ki, ülkenin batı bölgelerinde son günlerde en az 16 dükkanda hırsızlık yaşandı.

Yetkililer, bir dükkan sahibi, bir muhasebeci ve sonradan satmak üzere bol miktarda alkol alırken yakalanan iki polisin tutuklandığını açıkladı. İki başka polisin de, cuma günü alkol dolu üç minibüsle birlikte yakalandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)