Moskova'da izinli sokağa çıkma uygulaması başladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayanlar izin almak şartıyla sokağa çıkabilecek. Kararın uygulamaya geçmesiyle birlikte kontrol noktalarından uzun kuyruklar oluştu. Moskova Belediye Başkanı sorunun çözülmesi İçişleri Bakanlığı'yla görüştüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın başkenti Moskova’da, yeni tip korona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında “izin uygulaması”, metro istasyonları ve şehir girişlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Moskova ve bölgesinde sokağa çıkma veya çalışanların işlerine gitmesi için verilen izin uygulaması yürürlüğe girdi. İzin belgesi yerine telefon, SMS ve internet aracılığıyla temin edilen "özel kod" sahibi olanlar, sabah saatlerinde uygulamanın kontrolü esnasında sorunla karşılaştı.

Kentteki metro girişlerinde güvenlik güçlerince yapılan kontrollerin uzun sürmesi, metro istasyonlarının girişlerinde sosyal mesafenin ihlal edildiği uzun kuyruklar oluşmasına yol açtı. Öte yandan polisin izin kontrolü yapması uzun araç kuyruklarına da neden oldu. Halk da yaşanan aksaklıklar nedeniyle uygulamaya tepki gösterdi.

'OTOMATİK KONTROLE GEÇİLMESİ GEREKECEK'

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'nın İçişleri Bakanlığı yöneticisiyle görüştüğünü ve kontrollerin kalabalığa yol açmayacak şekilde düzenlenmesini istediğini açıkladı.

Metro istasyonlarındaki uzun kuyrukların ortadan kaldırıldığını ve durumun normalleştiğini belirten Sobyanin, “Gelecekte otomatik kontrole geçilmesi gerekecek. Bunu nasıl yapacağımızı düşüneceğiz" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Moskova Yönetiminden yapılan açıklamada, halka "sokağa çıkış planlarını son dakikaya bırakmama" çağrısı yapıldı.

HAFTA İKİ KEZ GÜNLÜK KOD VERİLECEK

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren sokağa çıkış kısıtlamasına göre, çalışanlara ay sonuna kadar izin verilecek. Acil ihtiyacı veya özel gerekçesi olanlara, haftada iki kez en fazla bir gidiş gelişi kapsayan günlük izin kodu verilecek.

Özel araçlar için de izin almak zorunluluğu olacak. Toplu taşıma araçlarını kullananlar ise abonman kartı numaralarını sisteme kayıt ettirecek. (MOSKOVA/AA)