Kaplumbağa gezdirmeye 400 euro ceza!

İtalya'da bir kadın, korona virüsüne karşı uygulanan sokağa çıkma yasağında köpek gezdirmeye izin verilmesini, kaplumbağasına 'uyarladı'. Polis, kaplumbağanın güneş görmesi gerektiği savunmasını kabul etmeyince, kadına karantina kurallarını ihlal etmekten 400 euro ceza yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında sadece belirli gerekçelerle sokağa çıkma izni verilen İtalya'da, kaplumbağasını 'güneş görmesi' için gezdirmeye çıkaran bir kadına para cezası kesildi. 60 yaşındaki kadın, başkent Roma'da kaplumbağasını yavaş yavaş kaldırımda gezdirirken polise yakalanınca, 400 euro (yaklaşık 3 bin TL) para cezası ödedi.

İtalya'da köpek sahiplerine, köpeklerini evlerinin yakınlarında gezdirmelerine izin veriliyor. Kadın da sokakta yakalanınca polise, kaplumbağanın bir köpek kadar güneşe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ancak polis, kaplumbağayı sokağa çıkma bahanesi olan kullanan kadını haklı bulmadı.

Avrupa'da salgından en çok etkilenmiş ve en ağır sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı ülke olan İtalya'da, halktan her dışarı çıktıklarında bir form doldurmaları isteniyor. Polisin dışarıdaki insanlara neden sokakta olduklarını sorması halinde, bu formun gösterilmesi gerekiyor.

İtalyan devlet ajansı Ansa, Paskalya tatilinde 14 bin kişiye bu kuralı ihlal ettikleri için ceza kesildiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)