Arnavutluk'ta karantina kurallarını ihlal edenlere hapis cezası verilecek

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, karantina kurallarını ve sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal edenlere iki ila sekiz yıla kadar hapis cezası verileceğini söyledi. Arnavutluk'ta hafta içi saat 17:30'dan sabah 5:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arnavutluk'ta korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan karantina ile izolasyon kurallarını ihlal eden ve başkalarına hastalık bulaştıranlar iki yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama sokağa çıkma yasağının başarılı bir şekilde kaldırılabilmesi için bu cezaların gerekli olduğunu söyledi.

7 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Yasaklar sırasında polis 7 binden fazla kişiye ceza keserken bin 800 ehliyete el kondu. Parlamento'da yeni yasayla ilgili konuşan Rama karantinayı ihlal etmenin 'bomba taşımakla eşdeğer olduğunu' söyledi.

Ülkedeki ilk Covid-19 vakası 9 Mart'ta İtalya'dan gelen bir kişide tespit edilmesini ardından hükümet zayıf sağlık sisteminin çökmesinden endişelenerek sıkı izolasyon önlemleri aldı. Ayrıca hafta içi öğleden sonra 17:30'dan sabah 5:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve her aileden 1 kişiye 90 dakikalık alışveriş süresi tanınıyor.

Arnavutluk'ta cumartesi günü itibariyle 539 Covid-19 vakası tespit edildi ve 26 kişi öldü. (Kaynak: euronews)